Στη... Σούπερ Λίγκα κυριολεκτικά και μεταφορικά είναι στραμμένο το βλέμμα του Εργοτέλη. Οι “κιτρινόμαυροι” δίνουν την μεγάλη μάχη για την παραμονή στα... σαλόνια και η πιο μεγάλη ώρα είναι την ερχόμενη Δεύτερα στις 3 μ.μ. όπου στα γραφεία της διοργανώτριας θα συνεδριάσει η Λίγκα και θα συζητήσει και το αίτημα του Εργοτέλη σε βάρος του Πανιώνιου.

Η ομάδα του Ηρακλείου προετοιμάζεται για να δώσει την ύστατη μάχη στηρίζοντας το αίτημά της για την αφαίρεση έξι βαθμών από την ομάδα της Νέας Σμύρνης με απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου η οποία ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Ο Εργοτέλης θα κινηθεί νομικά με στόχο να αποδείξει ότι κακώς δεν επιβλήθηκε η ποινή στον Πανιώνιο και θα ζητήσει την εφαρμογή της που ουσιαστικά θα οδηγήσει στην πτώση των “κυανέρυθρων” και στην παραμονή της ομάδας του Ηρακλείου.

Στον Εργοτέλη εκφράζουν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους για την έκβαση της υπόθεσης και αυτό που επισημαίνουν είναι ότι νομικά θα αποδείξουν ότι η ποινή ισχύει αλλά δεν έχει εφαρμοστεί. Από κει και πέρα κάνεις δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν καθώς ήδη από την πλευρά της Λίγκας ανεπίσημα έχει διαρρεύσει ότι «δεν τίθεται θέμα». Αν το θέμα δεν έχει την εξέλιξη που θέλουν οι “κιτρινόμαυροι”, τότε σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθεί έφεση στην δευτεροβάθμια επιτροπή. «Θα το κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος κι όπου βγει» λένε χαρακτηριστικά στον Εργοτέλη ο οποίος θα επιδιώξει να φρενάρει την επικύρωση της βαθμολογίας μέχρι να τελεσιδικήσει αυτή η υπόθεση.

Η Δεύτερα λοιπόν θα είναι καθοριστική μέρα και θα δείξει αν ο Εργοτέλης μπορεί να ελπίζει σε παραμονή ή αν θα αρχίσει να κάνει τα σχέδια του για την Βʼ Εθνική. Αυτή την υπόθεση περιμένουν οι άνθρωποι της ομάδας για να συνεχίσουν το σχεδιασμό τους για τη νέα περίοδο που περιλαμβάνει τα θέματα προπονητή, προετοιμασίας και μεταγραφών. Αν η προσπάθεια «στραβώσει» ο Εργοτέλης θα κινηθεί με φόντο την Βʼ Εθνική με στόχο την άνοδο αλλά με λίγες, προσεκτικές και οικονομικές κινήσεις ενώ στο ίδιο πλαίσιο θα γίνουν και οι κινήσεις στο θέμα του προπονητή.