Την επόμενη ημέρα, στις 19 του Μάη, στις 11.30 το πρωί, στο πλαίσιο της δράσης: Cine-Πρωινά στο ΙΜΚ, η οποία περιλαμβάνει ένα κύκλο προβολών παιδαγωγικού χαρακτήρα σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και το Νεανικό Πλάνο, θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία του Γιάνικ Χάστρουπ: «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα». Η ταινία είναι δανική και γαλλική παραγωγή του 2002 και είναι μεταγλωττισμένη. Η είσοδος στην ταινία είναι 3 ευρώ.

Συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις, στη 1.30 της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί για εφήβους ένα εικαστικό εργαστήριο με αφορμή τα σχέδια σινικής μελάνης του Οδυσσέα Ελύτη για την Αποκάλυψη, όπως εκτίθενται στην περιοδική έκθεση του Μουσείου: «Φρόντισε να τυπωθεί πανομοιότυπο». Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα παρακολουθήσουν σε διαφάνειες δείγματα υπερρεαλιστικής ζωγραφικής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης με σινική μελάνη. Το εργαστήριο θα διαρκέσει 1.30 ώρα και θα προσφερθεί δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του Μουσείου(www.historical-museum.gr).