Σε διοικητικό επίπεδο έχει στραφεί πλέον το ενδιαφέρον στον ΟΦΗ μετά και την τυπική οριστικοποίηση της παραμονής της ομάδας μετά τη σπουδαία νίκη επί του Παναιτωλικού.
Το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για ύπαρξη επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ, τις οποίες έφερε χθες στην δημοσιότητα η «Π», έχουν επαναφέρει τα χαμόγελα στην ομάδα του Ηρακλείου η οποία βαδίζει πλέον με την προσοχή στραμμένη στην Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαίου. Σήμερα εξάλλου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο η συνάντηση των πρώην προέδρων με πρωτοβουλία του προεδρεύοντος της Δ.Ε Χρήστου Μιχαλόπουλου.
Όσο πλησιάζει η ώρα της Γενικής Συνέλευσης τόσο περισσότερο φουντώνουν τα σενάρια για την επόμενη μέρα της ομάδας. Στη σημερινή συνάντηση των προέδρων έχουν κληθεί όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι της ομάδας με στόχο, όπως δήλωσε χθες, ο Χρήστος Μιχαλόπουλος «όχι να ανατρέξουμε στο παρελθόν αλλά να μείνουμε στο παρόν και να προετοιμάσουμε το μέλλον».
Την ίδια ώρα ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η επανεμφάνιση του Γιάννη Κουράκη, και όπως γράψαμε και χθες οι εξελίξεις που δρομολογούνται έχουν σχέση και με τον Δήμαρχο Ηρακλείου. Ο κ. Κουράκης επανήλθε μετά από ένα μεγάλο διάστημα και ύστερα από τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες και τα οποία ήταν απαξιωτικά όσον αφορά το πρόσωπο του και την σχέση του με την κρητική ομάδα. Το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος φέρεται να βρίσκεται σε επαφές με επιχειρηματίες κάποιοι από τους οποίους είναι και μέτοχοι στον ΟΦΗ και προσπαθεί να τους πείσει να ασχοληθούν ενεργά με την ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο και μετά από συννενόηση που είχε μαζί τους υποσχέθηκε όπως γράψαμε και χθες πρίμ 30.000 ευρώ στους παίκτες του ΟΦΗ, για να κερδίσουν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Την ύπαρξη του πρίμ δεν την γνώριζαν τα περισσότερα μέλη της διοίκησης του ΟΦΗ και όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων ενήμερος ήταν μόνο ο προπονητής της ομάδας Νίκος Αναστόπουλος ο οποίος με τη σειρά του το μετέφερε στους παίκτες.
Πάντως ο κ. Κουράκης διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δώσει το «παρών» στην σημερινή συνάντηση την οποία έχει διοργανώσει ο κ. Μιχαλόπουλος και η απουσία του ενδεχομένως να δώσει την αφορμή και σε άλλους να πράξουν το ίδιο. Πρόσφατα ο κ. Βατσινάς είχε δηλώσει ότι αν δεν πάει ο Δήμαρχος δεν θα παρευρεθεί ούτε ο ίδιος ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Οι πρόεδροι που έχουν κληθεί να δώσουν το «παρών» είναι οι κ.κ. Δουλουφάκης, Παπαματθαιάκης, Καζανάκης, Μυριοκεφαλιτάκης, Βατσινάς, Κουράκης, Μαχλάς, Ξημέρης. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία του προέδρου της Δ.Ε προκάλεσε και μια έντονη φραστική διένεξη με τον Γιάννη Κουράκη, με τον τελευταίο να διαφωνεί έντονα με αυτή και παράλληλα να εκφράζει τα παράπονα του για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα διοχετεύεται από κύκλους της Δ.Ε ότι ο Δήμαρχος είναι μακριά από την ομάδα. Χθες ο κ. Μιχαλόπουλος επιβεβαίωσε ότι έγινε συζήτηση για το θέμα αυτό σε υψηλούς τόνους αλλά διευκρίνισε ότι αυτό συνέβη μέρες πριν και όπως είπε “τώρα είναι όλα μέλι γάλα”.
Από την άλλη αίσθηση παντως προκαλεί η δήλωση του προέδρου της Δ.Ε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας σύμφωνα με την οποία τονίζει ότι δέχεται απειλές και άδικες συμπεριφορές προς το πρόσωπο του. Σύμφωνα με την γραπτή δήλωση του κ. Μιχαλόπουλου: “Οτι προσκόμματα, εμπόδια και απειλές στην άσκηση των καθηκόντων μου παρουσιάζονται δεν θα με αποτρέψουν να ασκήσω τα καθήκοντα μου με μοναδικό γνώμονα το γενικότερο συμφέρον της ομάδας μας. Σήμερα στον ΟΦΗ δεν περισσεύει κανείς. Απαιτείται ενότητα και συστράτευση όλων. Αδικες συμπεριφορές στο πρόσωπο μου τις συγχωρώ για το καλό της ομάδας μας”.
Χθες συνεδρίασε για μια ακόμα φορά η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ και συζήτησε το θέμα της σημερινής συνάντησης για την οποία ο κύβος ερρίφθη για να διεξαχθεί κανονικά. Τέθηκαν επίσης επί τάπητος το θέμα της αδειοδότησης και η Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαίου. Όπως έγινε γνωστό η Δ.Ε δεν πρόκειται να παραιτηθεί μέχρι την ημέρα των εκλογών. Πέρα από τις επαφές που όπως γράψαμε γίνονται ενόψει Γενικής Συνέλευσης από την πλευρά του Δημάρχου, είναι σε εξέλιξη και κάποιες άλλες από παλαίμαχους της ομάδας χωρίς μέχρι τώρα να έχει υπάρξει αποτέλεσμα.