ΟΦΗ και Εργοτέλης ήταν πάντα οι «αιώνιοι» αντίπαλοι στα κρητικά αθλητικά δρώμενα με την κόντρα αρκετές φορές να επεκτείνεται και εκτός γηπέδων.

Το άριστο κλίμα που επικρατεί στην παρούσα χρονική συγκυρία μεταξύ των δυο διοικήσεων δεν ήταν ...κανόνας καθώς αρκετές φορές τα πράγματα ξέφυγαν τόσο στην παλιότερη όσο και στη σύγχρονη ιστορία των δυο συλλόγων.

Αναφερόμενοι στην περίοδο που και οι δύο κρητικές ομάδες βρίσκονταν στην Αʼ Εθνική, η στιγμή που η κόντρα χτύπησε ...κόκκινο παραμονές μεταξύ τους συνάντησης ήταν στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου της περιόδου 2006 – 07.

Στη σύσκεψη που είχε γίνει στις 30 Ιανουαρίου 2007 ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Φανούρης Βατσινάς είχε παρομοιάσει τον Εργοτέλη με τον...Αγρανίτα ανεβάζοντας τους «τόνους», ενώ η αντιπροσωπεία του Εργοτέλη με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Σουλτάτο αποχώρησε από τη σύσκεψη. Τα νεύρα είχαν τεντωθεί επικίνδυνα ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στους ποδοσφαιριστές είχαν απαγορευτεί οι δηλώσεις.

Από αυτό το περιστατικό κι έπειτα, οι τόνοι σταδιακά χαμήλωναν. Και πάλι υπήρχαν ωστόσο διαμαρτυρίες όπως στις 25 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς όταν και πάλι σε σύσκεψη παραμονές αγώνα των δυο ομάδων, ο Εργοτέλης είχε διαμαρτυρηθεί για την υψηλή τιμή των εισιτηρίων (20 ευρώ) που είχε δοθεί από την αντίθετη πλευρά.

Η κατάσταση στη συνέχεια ομαλοποιήθηκε καθώς και οι δυο πλευρές συνειδητοποίησαν ότι οι κόντρες δεν ωφελούν κανένα και στις ημέρες μας οι καλές σχέσεις δεν αποτυπώνονται μόνο στις συσκέψεις, αλλά και στα πολλά φιλικά παιχνίδια που δίνονται στη διάρκεια της χρονιάς.