Υπό βροχή... και αποδοκιμασίες

Γιορτάστηκαν χθες τα Θεοφάνεια


Με μεγάλη λαμπρότητα, αλλά και…ευτράπελα πραγματοποιήθηκαν χθες καθιερωμένοι Αγιασμοί των Υδάτων σε ολόκληρη την Κρήτη.

Στο νομό Ηρακλείου αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν σε κάθε καλλικρατικό Δήμο, με τον κεντρικό Αγιασμό των Υδάτων να γίνεται στο χώρο του μικρού Κούλε, στο λιμάνι Ηρακλείου.

Η διοργάνωση στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αρκετός ήταν ο κόσμος που παραβρέθηκε στην τελετή.

Ευτράπελα υπήρξαν βέβαια στο πλαίσιο του Αγιασμού των Υδάτων στο Ηράκλειο, καθώς ομάδα παρευρισκομένων επιτέθηκε φραστικά στους επίσημους και κατά κανόνα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αναφορές όμως έγιναν και στο πρόσωπο του βουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο βουλευτής ωστόσο πλησίασε τους συγκεντρωμένους, διευκρίνισε πως δεν έχει ψηφίσει το Μνημόνιο, ενώ τα επεισόδια σταμάτησαν εκεί.

Μετά την ολοκλήρωση του Αγιασμού των Υδάτων, ακολούθησε δεξίωση στην καφετέρια «Μαρίνα».

Ιδιαίτερος ήταν ο Αγιασμός των Υδάτων στο Ενυδρείο Κρήτης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο. Η τελετή του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε μπροστά από την μεγάλη πανοραμική δεξαμενή, ενώ την παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Η τελετή προβαλόταν ταυτόχρονα και σε όλες τις οθόνες στο χώρο του ενυδρείου, ενώ ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε επίσης ο Αγιασμός των Υδάτων σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους του νομού.

Σε έξι διαφορετικά σημεία πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων στο Δήμο Φαιστού. Η τελετές του καθαγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκαν σε Φράγμα Δήμου Φαιστού, Ζαρό, Καλαμάκι, Καλούς Λιμένες, Μάταλα και Κόκκινο Πύργο. Το μεγάλο Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος. Στο πλαίσιο των τελετών η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγεία και φώτιση για τις Άγιες ημέρες.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων και στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, όπου πλήθος πολιτών έδωσε το "παρών". Αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν σε Θραψανό, κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου και Τσούτσουρο. Το Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέας. Πλήθος πιστών παραβρέθηκε στον Αγιασμό των υδάτων στο Δήμο Μαλεβιζίου. Στο λιμανάκι της Παντάνασας το σταυρό έπιασε ο Κώστας Δημόπουλος, ενώ στην Αγία Πελαγία το σταυρό έπιασε ο Ανδρέας Μαυράκης.

Σε Ανώπολη, λιμανάκι Αγίου Κωνσταντίνου και ενυδρείο πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο Δήμο Χερσονήσου.

Σε Ψαρή Φοράδα, Άρβη και Καστρί πραγματοποιήθηκαν Αγιασμοί των υδάτων στο Δήμο Βιάννου.

Καθαγιασμός των υδάτων και ρίψη του Τιμίου Σταυρού επίσης έγινε σήμερα και στη Γέργερη, τη Λούτρα και το Λέντα.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με λιγοστό κόσμο τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων για τα Θεοφάνεια στην πλατεία Δεξαμενής, στην Αθήνα.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και οι βουλευτές Μιχάλης Καρχιμάκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη και Θανάσης Πλεύρης, οι οποίοι τόσο κατά την προσέλευσή τους στη Δεξαμενή, όσο και κατά την αποχώρησή τους αποδοκιμάστηκαν από τους συγκεντρωμένους πολίτες.

Παρουσία πλήθους κόσμου, έγινε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Πολίτες αποδοκίμασαν τους πολιτικούς κατά την προσέλευσή τους στον χώρο της τελετής, αλλά και κατά την αποχώρησή τους.