Εντυπωσιακή ήταν το Σάββατο η Μινωική που συνέτριψε με 5-0 τη Δόξα Γαλιάς και κατέκτησε τους τρεις πιο εύκολους βαθμούς της στο φετινό πρωτάθλημα.
Οι παίκτες του Νίκου Παγωμένου δεν πτοήθηκαν από τα 3 ματς σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας και επιβάλλοντας το ρυθμό τους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, έγιναν τα απόλυτα αφεντικά. Μόλις στο 9ʼ ο Βεργιαννάκης άνοιξε το λογαριασμό γράφοντας το 1-0 και στο 50ʼ ο Τσαλίχης σημείωσε το 2-0. Ο Βεργιαννάκης με δύο “μπαλωθιές” στο 61ʼ και στο 72ʼ εκτόξευσε το σκορ στο 4-0 και στο 75ʼ ο Μέγκα είχε δοκάρι για τη Μινωική. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Λυρώνης στο 80ʼ.
Ευκαιρίες με τους Βαφάκη στο 19ʼ και Φραγκιαδάκη στο 36ʼ έχασε η Δόξα Γ.
ΜΙΝΩΙΚΗ: Πουλάκης, Ανυφαντάκης, Κουτουλάκης, Κλωνάρης, Καλλιγιαννάκης, Μίχος, Μανιαδάκης (50ʼ Γεωργακάκης), Μέγκα, Τσαλίχης (70ʼ Λυρώνης), Γεωργαλής (80ʼ Φλουρής), Βεργιαννάκης.
ΔΟΞΑ Γ.: Προκάκης, Βαφάκης, Ρηγάκης (70ʼ Ορφανουδάκης), Φιτσοδασκαλάκης, Σφακιανάκης, Σουτζής Ν., Βαρούχας, Τερζίδης, Φραγκιαδάκης, Τσιρκίνης, Αλμπαντάκης.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ 1-2
Γκραν γκινιόλ ήταν το παιχνίδι στο Ατσαλένιο ανάμεσα στον Κεραυνό και τον Εθνικό που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με 1-2 και με παράπονα τους οικοδεσπότες για την διαιτησία του Γρηγοράκη.
Ο Εθνικός άνοιξε το σκορ στο 25ʼ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στεφανάκη (0-1). Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Κεγιαδάκης που ανατράπηκε από τους αμυντικούς του Κεραυνού. Στο 60ʼ ο Κεραυνός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ποντίκη και στο 68ʼ με 9 αφού την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Μπουμπάκης. Πέναλτι ζήτησε ο Κεραυνός στο 70ʼ όταν ο Σφακιανάκης βρέθηκε στο έδαφος όμως ο διαιτητής ζήτησε να δοθεί συνέχεια στο ματς. Στο 75ʼ ο Εθνικός έκανε το 0-2 με τον Κεγιαδάκη και στο 78ʼ ο Πιετρί διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Στο 90ʼ ο Μπουτσάκης δεν κατάφερε να ισοφαρίσει από ευνοϊκή θέση. Ένα λεπτό νωρίτερα αποβλήθηκε και ο Γιάννης Ανδρεαδάκης από τον πάγκο του Κεραυνού.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Ανδρεαδάκης, Καρβελάς, Λυδάκης, Ντραγκότι, Μπουμπάκης, Ποντίκης, Κρεμασμένος, Βρετός (60ʼ Πιετρί), Σφακιανάκης (75ʼ Πανταζής), Βαρούχας (75ʼ Πετρουλάκης), Μπουτσάκης.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Σερέτης, Ανδρεαδάκης, Καραγιώργος (30ʼ λ.τ. Τσατσάκης), Μεταξάκης, Δημήτρης Α., Ανωγειαννάκης, Στεφανάκης, Κονιδάκης (65ʼ λ.τ. Δημητράκης), Αποστολάκης, Ρόκα (70ʼ λ.τ. Ρουστέμι), Κεγιαδάκης.
ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ: “Νικήσαμε και την κούραση”
Την ικανοποίηση του για την εμφάνιση της Μινωικής εξέφρασε ο Νίκος Παγωμένος.
“Πετύχαμε μια εύκολη επικράτηση απέναντι σʼ έναν καλό αντίπαλο. Θεωρώ πως το ματς το κάναμε εύκολο εμείς με την απόδοσή μας η οποία ήταν σε υψηλά επίπεδα. Εκτός από τη νίκη απέναντι στη Δόξα, αυτό που επίσης με χαροποιεί είναι το γεγονός πως τα παιδιά νίκησαν και την κούραση από το ματς του κυπέλλου κι αυτό δείχνει πως γίνεται καλή δουλειά”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο νεαρός προπονητής της Μινωικής.
Στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου έχει το μυαλό του ο Σήφης Κορωνάκης, ο οποίος προανήγγειλε την απόκτηση 6-7 ικανών ποδοσφαιριστών, προκειμένου να βοηθήσουν στην προσπάθεια της Δόξας για σωτηρία. Οσο για το ματς, σχολίασε πως η ομάδα του δέχτηκε “αστεία γκολ, απʼ αυτά που τρώνε μόνο ομάδες Γʼ τοπικού” και φυσικά χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της Μινωικής.
Παράπονα προς τον διαιτητή Γρηγοράκη εξέφρασε ο προπονητής του Κεραυνού, Σωτήρης Σινάνης, για τα σφυρίγματα του Ηρακλειώτη ρέφερι στην αναμέτρηση του Σαββάτου.
Ο κ. Σινάνης δεν είχε παράπονα για τις 3 αποβολές τις οποίες χαρακτήρισε σωστές, αλλά από άλλες αποφάσεις, ανάμεσά τους δυο πέναλτι που ζήτησε ο Κεραυνός και δεν καταλογίστηκαν αλλά και το δεύτερο γκολ του Εθνικού, το οποίο σύμφωνα με τον έμπειρο τεχνικό, προήλθε από φάση κατά την οποία οι γηπεδούχοι είχαν σταματήσει για να γίνουν αλλαγές.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ - Βολές Εθνικού κατά του γιατρού!
Εντονα στηλίτευσαν οι άνθρωποι του Εθνικού την ενέργεια του γιατρού του αγώνα που αρνήθηκε όπως υποστήριξαν να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον Μεταξάκη, μετά το τέλος του παιχνιδιού. Σύμφωνα πάντα με τους “κυανόλευκους”, αιτία στάθηκε το συμβάν του 84ου λεπτού όταν ο ποδοσφαιριστής εισήλθε να αγωνιστεί παρότι ο γιατρός δεν του έδωσε άδεια, αφού είχε χτυπήσει στο κεφάλι και αιμορραγούσε.
“Ο παίκτης μπήκε να παίξει με δική του αλλά και δική μας ευθύνη. Ο γιατρός που όπως μάθαμε είναι και παράγοντας του Κεραυνού, δεν συμφωνούσε και φαίνεται πως η απόφασή μας δεν του άρεσε. Ετσι στο τέλος όταν ο Μεταξάκης του ζήτησε να του ξεκαθαρίσει το τραύμα, ο γιατρός του είπε: “Πήγαινε τώρα να στο καθαρίσουν αυτοί που επέμεναν να μπεις”. “Αυτό είναι απαράδεκτο εκ μέρους του γιατρού ο οποίος δεν πρέπει να μπερδεύει τις ιδιότητές του”, τόνισε παράγοντας του Εθνικού, σχολιάζοντας το συμβάν.
Στην απόκτηση του πρώην παίκτη της ΑΕΚ Χρήστου Τσαΐνη προχώρησε η Μινωική ενισχύοντας την επιθετική της γραμμή.

