ΠΡΩΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΤΟ 4-1 ΜΕ ΤΑ ΔΕΙΛΙΝΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ «ΟΥΡΑΣ»

ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΜΙΝΩΙΚΗΣ-ΠΑΝΟΜ (1-1) ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ


Στο ντέρμπι της «ουράς» στην Α1 ΕΠΣΗ καταγράφηκε με θεαματικό τρόπο η πρώτη φετινή εντός έδρας επιτυχία για το Λίντο, που κέρδισε με 4-1 τα Δειλινά και ξέφυγε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι νικητές στηρίχτηκαν στην αποτελεσματικότητα τους και πήραν το τρίποντο παρά τις απουσίες που αντιμετώπιζαν. Τα Δειλινά έχουν ωστόσο παράπονα από τη διαιτησία του κ. Μουρτζάκη καθώς ζήτησαν πέναλτι στο 10ʼ και το 70ʼ σε δυο φάσεις που εξελίχθηκαν στην περιοχή του Φραγκουλάκη με πρωταγωνιστές τους Γιακουμάκη, και Μιχελάκη.

Το σκορ άνοιξε για το Λίντο στο 16ʼ με κοντινό πλασέ του Χρηστάκη, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 22ʼ όταν από μεταβίβαση του Μιχελάκη ο Ταγιάγια «έγραψε» το 1 – 1 με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Λίντο πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 53ʼ ξανά με το Χρηστάκη που εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σπηλιωτάκη και με κεφαλιά έκανε το 2-1. Οι γηπεδούχοι οριστικοποίησαν την επικράτησή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο με δυο γκολ του Φυτίλη με σουτ έξω από την περιοχή στο 80ʼ και 85ʼ

ΛΙΝΤΟ: Φραγκουλάκης, Λυκοβουνιώτης, Σφακιανάκης, Φωτάκης, Τσίχλας (85ʼ Χαρίτος), Τσαφαντάκης (65ʼ Σακλαμάκης), Θαλασσινός (80ʼ Χριστοφής), Φυτίλης, Χρηστάκης, Σπηλιωτάκης.

ΔΕΙΛΙΝΑ: Χρηστάκης, Καπανταϊδάκης (75ʼ Ποντίκαλης), Ζήσης, Ανδρεαδάκης, Μαρής, Βιστάκης, Ταγιάγια, Πιτικάκης (65ʼ Μάρα), Μιχελάκης, Γιακουμάκης (88ʼ Μαθιουδάκης), Νηστικάκης.



ΜΙΝΩΙΚΗ-ΠΑΝΟΜ 1-1

Καλό παιχνίδι στο οποίο Μινωική και ΠΑΝΟΜ σκόραραν από μια φορά και μοιράστηκαν τους βαθμούς έγινε στο γήπεδο του Πανεπιστημίου. Οι δυο ομάδες έπαιξαν γρήγορο ποδόσφαιρο, ενώ η ισοπαλία «ακροβατούσε» μέχρι το σφύριγμα της λήξης καθώς ακόμα και στις καθυστερήσεις το σκορ θα μπορούσε να είχε αλλάξει υπέρ των γηπεδούχων.

Η Μινωική έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ στο 20ʼ όταν ο Καλίστους νικήθηκε σε κοντινό πλασέ από το Φανουράκη. Η ομάδα των Μαλίων παρά το ότι προσπάθησε να σκοράρει στο πρώτο μέρος δεν τα κατάφερε, κάτι που έγινε όμως στο 57ʼόταν από σέντρα του Κατσούλη ο Τζιράκης με μονοκόμματο σουτ έκανε το 0 – 1. Ο Κεφαλούκος είχε στη συνέχεια δυο ευκαιρίες για γκολ, με τη Μινωική να ανταποδίδει όμως στο 62ʼ από εκτέλεση κόρνερ του Γεωργαλή και κεφαλιά του Βεργιαννάκη που βρήκε και το Λάιερ.

Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» τη νίκη στο 68ʼ με τον Καλίστους αλλά κυρίως στο 93ʼ με το Γεωργαλή ο οποίος είχε σουτ στο δοκάρι.

Διαιτήτευσε ο κ. Χαραλαμπάκης.

ΜΙΝΩΙΚΗ: Βλαχάβας, Ανυφαντάκης, Κουτουλάκης, Κλωνάρης, Καλιγιαννάκης, Μίχος, Μανιαδάκης, Βεργιαννάκης, Γεωργαλής, Δουμάνης (50ʼ Τσαλίχης), Καλίστους (55ʼ Μέγκα).

ΠΑΝΟΜ: Φανουράκης, Τσάφκας, Αργυρός, Λάιερ, Βαλσαμάκης, Σπυριδάκης, Κατσούλης, Κεφαλούκος (75ʼ Κόλας), Λέσι, Πλατάκης (70ʼ Παρθενιάδης), Τζιράκης (65ʼ Μπελιβανάκης).



ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ: «Η νίκη μάς δίνει βαθμούς και δύναμη»

Στη σπουδαιότητα της νίκης που επεκτείνεται και σε ψυχολογικό επίπεδο για την ομάδα του στάθηκε μετά το παιχνίδι με τα Δειλινά ο τεχνικός του Λίντο Μιχάλης Πυροβολάκης επισημαίνοντας: «Ήταν μια σημαντική νίκη σε ένα δύσκολο παιχνίδι λόγω των πολλών απουσιών που αντιμετωπίζαμε. Θέλαμε να κερδίσουμε καθώς ήμασταν ισόβαθμοι με τα Δειλινά, αλλά και για να ανέβει η ψυχολογία μας. Ήταν δίκαιο αποτέλεσμα καθώς ο αντίπαλος μας αντέδρασε μετά το 1ο γκολ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει μεγαλύτερο σκορ». Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η άποψη του τεχνικού των Δειλινών Γιώργου Ποντίκαλη που έκανε λόγο για «μαγική εικόνα», εκφράζοντας παράλληλα παράπονα για τη διαιτησία του κ. Μουρτζάκη. «Έγινε αλλοίωση αποτελέσματος. Ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα, παρά το ότι δε σημειώσαμε 2ο γκολ. Στο δεύτερο μέρος εκνευριστήκαμε με τα σφυρίγματα του διαιτητή, ενώ μόλις ανεβήκαμε για να πιέσουμε δεχτήκαμε τα γκολ στις αντεπιθέσεις».

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών όχι όμως και από το αποτέλεσμα ήταν ο προπονητής της Μινωικής Νίκος Παγωμενος τονίζοντας: «Μένουμε με το παράπονο ότι όπως και στο ματς με τη Γαρίπα δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Είναι κρίμα να μην παίρνουμε τη νίκη μέσα από τέτοιες πολύ καλές εμφανίσεις».

Από την πλευρά του το μέλος του τεχνικού τιμ του ΠΑΝΟΜ Γιάννης Διαμαντάκης στάθηκε στην πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας μέχρι το 65ʼ. «Κάναμε ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνιση μέχρι το 65ʼ. Στη συνέχεια οπισθοχωρήσαμε για να κρατήσουμε το αποτέλεσμα και ισοφαριστήκαμε από αυτογκόλ. Έτσι είναι η μπάλα».