Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι;

ΠΑΡΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΑΕΚ ΣΤΟ... ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΕ TΟΝ ΕΘΝΙΚΟ (3-0)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΕΡΙ Ο ΡΩΜΑΝΟΣ 3-0 ΤΗ ΓΑΡΙΠΑ

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΒΑΓΙΑ


Eπίδειξη ισχύος έκανε η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Εθνικό, που είχε λάβει το χαρακτηρισμό του ντέρμπι καθώς αναμετρήθηκαν ο πρωτοπόρος με τον δεύτερο της βαθμολογίας.

Το τελικό 3-0 με το οποίο νίκησαν οι κιτρινόμαυροι μιλάει από μόνο του, αφού οι παίκτες του Εθνικού δεν κατάφεραν να “σηκώσουν” το ειδικό βάρος της αναμέτρησης και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των οπαδών τους.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 30ʼ όταν ο Μπέης βρέθηκε σε θέση βολής και έγραψε το 1-0. Στο 35ʼ ο Πατεράκης έδωσε ασφαλές προβάδισμα στους γηπεδούχους, πετυχαίνοντας το 2-0 και στο 75ʼ ο Ζανελάρη ολοκλήρωση την επιτυχία των «κιτρινόμαυρων» διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Διαιτητής ήταν ο Φουκάκης.

ΑΕΚ: Μαστορίδης, Αποστολάκης, Μπέης (70ʼ Βηλανάκης), Ζουρλαντώνης, Πολεμαρχάκης, Ζουμής (75ʼ Τζέρτζι), Χρηστάκης, Πατεράκης (80ʼ Τσαΐνης), Ζανελάρη, Κεφαλιανός.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Σερέτης, Σαλούστρος, Καραγεώργος (46ʼ Τσατσάκης), Δημητράκης, Δημήτρης Κ. (46ʼ Μεταξάκης), Ανωγειανάκης, Δημήτρης Α. (70΄Τότος), Στεφανάκης, Ρόκκας, Γκίκας, Κεγιαδάκης.



ΡΩΜΑΝΟΣ - ΓΑΡΙΠΑ 3-0

Το... μαγικό ραβδάκι του Αντώνη Λεκάκη συνεχίζει να κάνει θαύματα κι ο Ρωμανός πάει από την μια επιτυχία στην άλλη, με τη νίκη με 3-0 επί της Γαρίπας να κάνει ακόμα πιο πλούσια την συγκομιδή των θετικών αποτελεσμάτων του σωματείου της Ελιάς από τότε που ο νεαρός τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Ο Μωραϊτάκης στο 21ʼ ήταν ο άνθρωπος που έβαλε το Ρωμανό μπροστά στο σκορ (1-0) στο χθεσινό ντέρμπι. Στο 76ʼ ήταν η σειρά του Ταφλάι να σημειώσει το 2-0 και ουσιαστικά να κλειδώσει τη νίκη για τους γηπεδούχους ενώ στο 91ʼ, ο Γιώργος Φινοκαλιώτης πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για την ομάδα της Ελιάς. Διαιτητής ήταν ο Μαυραντωνάκης.

ΡΩΜΑΝΟΣ: Λιουδάκης, Σιδηρόπουλος, Ραβανός, Τραβαγιάκης, Πεπονάκης, Ορφανουδάκης, Αλλατίκ (60ʼ Πρωτογεράκης), Φινοκαλιώτης, Τζωρακολευθεράκης, Ταφλάι (90 Πιτσίλης), Μωραϊτάκης (80ʼ Καραφωτιάς).

ΓΑΡΙΠΑ: Παπαλεωνίδας, Σφακιανάκης, Κασσαπάκης, Χελά, Πετράκης, Τσαφαντάκης Κ., Κόκκαλης (70ʼ Γιαννόπουλος), Τσαφαντάκης Δ., Σεραφειμίδης, Γκαραγκούνης (75ʼ Κασσαπάκης Κ.)



Το γρήγορο γκολ-μόλις στο 2ʼ-αλλά και η φλύαρη υπεροχή του, δεν στάθηκαν ικανά να χαρίσουν στον ΕΓΟΗ τη νίκη απέναντι στον ΑΟΤ, αφού ο νόμος του ποδοσφαίρου τιμώρησε τους γηπεδούχους και οι Μεσαρίτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1, λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Οι πράσινοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 2ʼ όταν ο Κορέλι τροφοδότησε τον Μανιά κι αυτός με εύστοχο πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 13ʼ ο ΑΟΤ είχε δοκάρι σε εκτέλεσε φάουλ του Τριάντη και στο 30ʼ ο ΕΓΟΗ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκικόκα με 2η κίτρινη. Ο ΕΓΟΗ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα συνέχισε να έχει την υπεροχή, χωρίς όμως να την αξιοποιεί κι έτσι ο ΑΟΤ ισοφάρισε σε 1-1 στο 86ʼ όταν ο Ντισπυράκης από ευνοϊκή θέση έφερε το ματς στα ίσα.

Διαιτητής ήταν ο Χανιωτάκης.

ΕΓΟΗ: Κοκοτάκης, Μπετίνι, Γκικόκας, Δηλαβεράκης, Πυροβολάκης, Ευσταθίου, Χανιωτάκης, Μανιάς, Κορέλι (85ʼ Λαδουκάκης Στ.), Λαδουκάκης Ι. (54ʼ Μαχμούτ), Κανιτάκης (23ʼ λ.τ. Καραγιωργάκης).

ΑΟΤ: Μαυρογιαννάκης, Κουκουλάκης (67ʼ Ντισπυράκης), Αλλά, Ανδριγιαννάκης (46ʼ Τσιμπραγάκης), Χριστοδουλάκης, Ντόκοφ, Μαρακομιχελάκης Ν., Αναγνωστάκης, Μαρακομιχελάκης Α., (51΄ Καρταλλιανάκης), Τριάντης, Πετρακάκης.



ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΝΑΤΣΑΚΟΣ: Δεν το περιμέναμε

Με απόλυτη ειλικρίνεια ο παράγοντας της ΑΕΚ Ηλίας Νατσάκος, παραδέχτηκε πως δεν περίμεναν τόσο άνετη επικράτηση στο ντέρμπι, αφού μέχρι στιγμής ο Εθνικός είχε παρουσιάσει δείγματα σκληροτράχηλης και μαχητικής ομάδας.

“Η αλήθεια είναι πως νικήσαμε πολύ εύκολα κάτι που σε καμία περίπτωση δεν το περιμέναμε. Αντίθετα πιστεύαμε πως θα γίνει σκληρή μονομαχία. Απʼ ό,τι φαίνεται ο Εθνικός βρέθηκε σε κακή μέρα κι έτσι το έργο μας έγινε πιο εύκολο. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε και στα επόμενα ματς με την ίδια σοβαρότητα”, ήταν τα λόγια του κ. Νατσάκου.

Δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα του Εθνικού ο Γιώργος Βλατάς που παραδέχτηκε την ανωτερότητα της ΑΕΚ και χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της.

“Δυστυχώς δεν ήμασταν καλοί. Βρεθήκαμε συνολικά σε κακή ημέρα, κάνοντας τρία ατομικά λάθη τα οποία μετέτρεψε σε γκολ η ΑΕΚ. Αυτά τα λάθη μας έκοψαν τα πόδια. Ίσως τα παιδιά δεν ήταν έτοιμα για ένα τέτοιο ντέρμπι. Η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια και της εύχομαι καλή συνέχεια”, τόνισε μεταξύ άλλων ο τεχνικός των καυνόλευκων.

Έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση ο Αντώνης Λεκάκης βλέποντας τους παίκτες του να κερδίζουν τη Γαρίπα με 3-0, παίζοντας παράλληλα πολύ καλό ποδόσφαιρο.

“Εκτός από τη νίκη και τους 3 βαθμούς αυτό που είναι επίσης σημαντικό είναι πως πραγματοποιήσαμε πάρα πολύ καλή εμφάνιση, κάτι που δείχνει πως βαδίζουμε σε σωστό δρόμο. Συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα και στα επόμενα παιχνίδια”, ανέφερε ο Αντώνης Λεκάκης.