Το ότι ο Σόρεν Πίρσον είναι λάτρης της σκληρής δουλειάς, της οργάνωσης και του επαγγελματισμού δεν αποτελεί έκπληξη ως γνήσιο τέκνο της Γερμανικής ποδοσφαιρικής σχολής και γενικότερα κουλτούρας.

Ο 26χρονος τερματοφύλακας του Εργοτέλη, ένα από τα νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν φέτος στο ρόστερ δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τις 6 εβδομάδες που φορά τη φανέλα της Κρητικής ομάδας καθώς σʼ αυτή βρήκε και τα τρία αυτά στοιχεία, όμως η ένταξη του σʼ αυτή αποτελεί και προσωπικό στοίχημα καθώς θα έχει την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας.

Ο Πίρσον μίλησε στην «Π» για τις πρώτες του εικόνες στον Εργοτέλη εκθειάζοντας τις συνθήκες αλλά και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί, αποκαλύπτοντας παράλληλα το όνειρο του που είναι πλέι – οφ και κατάκτηση του κυπέλλου με τη νέα του ομάδα.

«Είμαι στην ομάδα μόνο 6 εβδομάδες όμως δε χρειάζεται περισσότερο διάστημα για να καταλάβεις ότι ο Εργοτέλης είναι ένα κλαμπ όπου τα πάντα γίνονται με επαγγελματικό τρόπο. Καθένας δουλεύει για την ομάδα από τη θέση που βρίσκεται, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι οι σχέσεις μεταξύ όλων των μελών είναι πολύ ζεστές. Νιώθω το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει».

Όπως τονίζει ο 26χρονος τερματοφύλακας η προσαρμογή του στον Εργοτέλη ήταν εύκολη υπόθεση καθώς αρκετοί συμπαίκτες του μιλάνε Γερμανικά, ενώ όπως μας τόνισε και ο ίδιος προσπαθεί να μάθει την Ελληνική γλώσσα ξεκινώντας από... την ποδοσφαιρική αργκό.

«Ήταν εύκολο για μένα να προσαρμοστώ, γιατί αρκετοί παίκτες γνωρίζουν Γερμανικά όπως οι Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Βίσιο, και Αγγλικά. Και εγώ όμως έχω ξεκινήσει προσπάθεια να μάθω Ελληνικά. Είναι λογικό όταν έρχεσαι σε μια χώρα να μαθαίνεις τη γλώσσα της. Δεν έχω δάσκαλο αλλά μαθαίνω σιγά – σιγά από τους συμπαίκτες μου. Τώρα γνωρίζω μόνο ορισμένες σημαντικές λέξεις για το γήπεδο όπως ...άλλαξε μπάλα, ψηλά, έξω. Βέβαια πρέπει να πω ότι για μένα ήταν δύσκολες ορισμένες μέρες που η θερμοκρασία ήταν 40οC (γέλια). Στη Γερμανία αυτή την εποχή βρέχει και η διαφορά είναι πολύ μεγάλη».

Παρά το ότι ο ίδιος αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα ο Πίρσον αναφέρεται στο πλεονέκτημα της ομοιογένειας του Εργοτέλη και στους λόγους για τους οποίους οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να αισιοδοξούν.

«Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και περιμένουμε αυτό να βγει στο γήπεδο. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα έχει σχεδόν τους ίδιους παίκτες τα τελευταία χρόνια και έτσι γνωρίζει τι θέλει στο γήπεδο. Αυτό βοηθάει και τους νέους παίκτες να προσαρμοστούν ευκολότερα. Επίσης τα δυνατά φιλικά που δώσαμε στην Ολλανδία μάς έχουν βοηθήσει στο να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα που θα πάει καλά στο νέο πρωτάθλημα».

Για τον Πίρσον η παρουσία του στον Εργοτέλη αποτελεί προσωπικό στοίχημα, ενώ ο ίδιος δε διστάζει να αποκαλύψει τα «τολμηρά» του όνειρα για Κύπελλο και Ευρώπη.

«Θέλουμε να πάμε καλύτερα από πέρυσι που τερματίσαμε 8οι. Να πάμε στην 7η, την 6η ή την 5η θέση. Εγώ πάντως θα ήμουν ευτυχισμένος αν παίρναμε την 5η θέση και παίρναμε το κύπελλο (γέλια). Πραγματικά, αν δεν έχεις στόχους τότε δε μπορείς να είσαι ευχαριστημένος. Προσωπικά έχω ένα επιπλέον κίνητρο γιατί είναι η πρώτη φορά που θα παίξω σε πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας καθώς όταν ήμουν στη Ντόρτμουντ έπαιξα στη δεύτερη ομάδα, κι όταν πήγα στην πρώτη βρισκόμουν στον πάγκο».

Ο πρώην παίκτης της Ντόρτμουντ είναι ενημερωμένος για το πλήγμα που έχει υποστεί η ποδοσφαιρική αξιοπιστία στην Ελλάδα επισημαίνοντας: «Και στη Γερμανία αντιμετωπίσαμε παρόμοια φαινόμενα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο πριν από 2 χρόνια. Το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία. Έχει συναισθήματα μέσα του, γιʼ αυτό επέλεξα να γίνω ποδοσφαιριστής. Πιστεύω όμως ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι ενδιαφέρον γιατί πολλές ομάδες θα έχουν τον ίδιο στόχο, ενώ από ότι έχω ακούσει το ποδόσφαιρο είναι πλέον «καθαρό».