
Από το πρωί του Σαββάτου, ημέρα παραμονής εορτασμού της Αγίας Μαρίνας, πλήθος κόσμου κατέφθανε στο χωριό. Όπως κάθε χρόνο, αρκετοί ήταν οι πιστοί που ξεκίνησαν από το Ηράκλειο και διάφορες άλλες περιοχές με τα πόδια, εκπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τάμα στη Χάρη της Αγίας. Κάποιοι ακόμα μάλιστα, έφθασαν ως την ιερά Μονή περπατώντας στα γόνατα, ενώ μεγάλη ήταν και η μερίδα των πιστών που διανυκτέρευσε στη Μονή προχθές, προκειμένου να παραστεί στη χθεσινή θεία λειτουργία.
Τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στην Αγία Μαρίνα τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της πίστης σε καιρούς δύσκολους όπως τους σημερινούς. Μετά τον εσπερινό ακολούθησαν ιερή παράκληση, ευχέλαιο, ακολουθία του όρθρου και νυκτερινή Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Ηλίου και Αχαρνών Αθηναγόρας ο οποίοι αναφέρθηκαν επίσης από την πλευρά του στις δυσκολίες της κρίσης, αλλά και στην γενικότερη στήριξη της Εκκλησίας, σʼ αυτές τις δύσκολες στιγμές. To «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσε και ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος. Παρουσία πλήθους κόσμου, τελέστηκε επίσης χθες, ημέρα της γιορτής, η ακολουθία του Όρθρου, ενώ ακολούθησε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Το λείψανο της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη θεωρείται θαυματουργό, γιʼ αυτό και πλήθος κόσμου απʼ όλη την Κρήτη απευθύνεται στη χάρη Της. Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζονται κατά την παραμονή και ημέρα εορτασμού της Αγίας Μαρίνας στην Βόνη, γύρω από την εκκλησία, ενώ χιλιάδες είναι οι πιστοί που επισκέπτονται τη Μονή.
Το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνας στη Βόνη, θεωρείται το μεγαλύτερο στο νομό Ηρακλείου.
Εκατοντάδες είναι οι πιστοί που ανάβουν λαμπάδες στη χάρη της Αγίας, ενώ αρκετοί αφήνουν αναθήματα στην εκκλησία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του λειψάνου της Αγίας Μαρίνας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί.
Η χάρη της Αγίας Μαρίνας γιορτάστηκε επίσης στο Ηράκλειο, τόσο στην Αγία Μαρίνα στα Καμίνια, όσο και στην Αγία Μαρίνα στου Τσαλικάκη, όπου η Θεία Λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.
Στο νομό Ηρακλείου γιόρτασαν επίσης τη χάρη της Αγίας Μαρίνας στο Βορίτσι κοντά στις Γούβες και στα Λινοπεράματα στις Τρεις Εκκλησιές.

