Σε άμεσο κίνδυνο υποβιβασμού ο Λεβαδειακός

ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ, ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΠΛΑΣΤΗ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ


Τέσσερις ομάδες φαίνεται να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα μετά τις αποκαλύψεις για τα στημένα παιχνίδια και απειλούνται με βαριά τιμωρία που μπορεί να φθάσει μέχρι τον υποβιβασμό. Πρόκειται για τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα, τον Λεβαδειακό και την Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ο αθλητικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος και ο αναπληρωτής του Εμμανουήλ Αντωνακάκης ασχολούνται με τη δικογραφία για τα στημένα το τελευταίο 48ωρο και παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά νωρίς για οποιεσδήποτε κρίσεις και σχόλια, εντούτοις έγκυροι νομικοί εκφράζουν την άποψη πως οι τέσσερις αυτές ΠΑΕ, δύο της Superleague και ισάριθμες της Football League, είναι αυτές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Οι συγκεκριμένες απόψεις ισχυροποιήθηκαν περαιτέρω μετά τη χθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ που στέλνει εκτός ποδοσφαίρου τον Αχιλλέα Μπέο. Η ποινή στον Αχιλλέα Μπέο - απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τέσσερα χρόνια - έχει διπλή ανάγνωση.

Η πρώτη επικεντρώνεται στο γεγονός πως η Πειθαρχική Επιτροπή για πρώτη φορά επιβάλλει μια τόσο σκληρή, πλην όμως προβλεπόμενη από τους Κανονισμούς, τιμωρία.

Μια ποινή που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτελεί δείγμα γραφής για το τι θα ακολουθήσει στο εγγύς μέλλον στην υπόθεση με τα στημένα. Η δεύτερη ανάγνωση είναι πως οι αθλητικοί δικαστές εξάντλησαν όλη τους την αυστηρότητα σε ένα άτομο που έχει πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις να αντιμετωπίσει τη δεδομένη στιγμή, αφού απειλείται με πολύχρονη φυλάκιση.

Επομένως, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει πως είναι «τελειωμένος» για τα επόμενα χρόνια από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα όμως η ποινή στον Μπέο δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στο φίλαθλο κοινό. Που θέλει να δει να τιμωρούνται, επιτέλους, πρόσωπα από τον χώρο του ποδοσφαίρου τα οποία παρανομούν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όσο δημοφιλείς και αν είναι οι ΠΑΕ των οποίων ηγούνται.

Σε ότι αφορά τον Λεβαδειακό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του κ. Κομπότης αναμένεται να περάσει την ερχόμενη Τρίτη το γραφείο του ανακριτή.

Πλαστό τα Τρίκαλα

Πλαστή εγγυητική φέρεται να έχει καταθέσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο ΑΟΤ Τρικάλων και κινδυνεύει πλέον να τεθεί νοκ ΑΟΥΤ από το παιχνίδι τις διεκδίκησης της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ.