Σε ρυθμούς Special Olympics κινείται από χθες το Ηράκλειο που φιλοξενεί 232 αθλητές από πέντε κράτη, που θα λάβουν μέρος σε λίγες μέρες (25/6-4/7) στους παγκόσμιους αγώνες της Αθήνας.

Η πόλη μας μετέχει ως γνωστόν στο πρόγραμμα “Πόλις-Αμφιτρύων” το οποίο έχει ως βασικό σκοπό την κοινωνική ενσωμάτωση των αθλητών με νοητική υστέρηση, μέσα από τη γνωριμία τους με την τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό της.

Οι αποστολές των Special Olympics που θα φιλοξενούνται στην πόλη μας και σε άλλα σημεία της περιοχής μας, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την κρητική φιλοξενία και να χαρούν τις ομορφιές του νησιού μας λίγο πριν τους αγώνες που θα διεξαχθούν στην Αθήνα. Ο Δήμος Ηρακλείου, με στόχο τα μέλη των αποστολών να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη μας, προγραμμάτισε σειρά από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε σημαντικούς χώρους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

“Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την πόλη μας να μετέχει στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς παγκοσμίως. Όλες οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση των προσκεκλημένων μας προκειμένου να περάσουν όμορφα και δημιουργικά το χρόνο τους”, τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής Special Olympics και αντιδήμαρχος Νεολαίας Νίκος Γιαλιτάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους εθελοντές, τους ιδιώτες και τους τοπικούς φορείς για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην διαδικασία της φιλοξενίας των αθλητών.

Να σημειώσουμε ότι οι αθλητές που βρίσκονται στο Ηράκλειο, προέρχονται από την Κύπρο, την Εσθονία, το Μεξικό, την Αρούμπα και το νησί του Μαν και διαμένουν σε επτά ξενοδοχεία της Χερσονήσου, των Μαλίων και της Αμμουδάρας.

Εκπροσωπώντας την τοπική Ένωση Ξενοδόχων, ο κ. Φουντουλάκης τόνισε: “Ελπίζουμε ότι θα προσφέρουμε μια ευχάριστη διαμονή στους αθλητές. Θα είμαστε και στο μέλλον αρωγοί παρόμοιων προσπαθειών.

Περισσότερο εκφραστικός ήταν ο επιχειρηματίας κ. Λαμπρινός: “Εκτός από τις πόρτες ανοίγουμε και τις καρδιές μας για την υποδοχή των αθλητών. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό γιʼ αυτή την πολιτισμική ανταλλαγή που μας γεμίζει θετικά συναισθήματα”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις των κ. Καλούδη, Τασάκου.

Τους 87 εθελοντές του Ηρακλείου, εκπροσπώπησε η φιλόλογος του Γυμνασίου Αλικαρνασσού κ. Οικονομάκη: “Στηρίζουμε την διαδικασία φιλοξενίας των αθλητών μέσα από διάφορες εκδηλώσεις. Είναι σημαντικό ότι 5 σχολεία της πόλης μας μετέχουν στο πρόγραμμα “Εθελοντισμός και Special Olympics”. Έτσι οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όσα έχουν διδαχθεί”.

Το “παρών” στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν επίσης εκπρόσωποι της τοπικής Αστυνομίας (κ. Ζαχαριουδάκης) του Λιμενικού Σώματος (κ. Δουβής) καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας (κ. Βενιανάκης) οι οποίοι εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους για την ασφαλή διαμονή των αθλητών με τα μέτρα που έχουν ληφθεί.