100 καλλιτέχνες θα συμμετέχουν

6 ραδιοφωνικοί σταθμοί

50 ώρες συνολικά θα είναι η μουσική

50 χορευτές

3 διάσημοι DJʼs


Στα Μάταλα πρόκειται να χτυπήσει δυνατά η καρδιά της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης, το τριήμερο 11-13 Ιουνίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Matala Festival 2011.

Όλα είναι έτοιμα για το μεγαλειώδες φεστιβάλ που διοργανώνει ο δήμος Φαιστού κι έχει κεντρική θεματική του το reunion πρώην Χίπις, στο χώρο όπου έζησαν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους.

Το Φεστιβάλ ωστόσο, απευθύνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ έχει ανεξάρτητες θεματικές για νέους, ανθρώπους μεγαλύτερους σε ηλικία, αλλά και παιδιά. Στόχος του δήμου Φαιστού και της διοργανώτριας ομάδας του Φεστιβάλ, ήταν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια διοργάνωση «ανοιχτή» που δεν θα αποκλείει κανένα, αλλά αντίθετα θα έχει πόρτες ανοιχτές προς όλους.

Τα νούμερα και το μέγεθος του Φεστιβάλ δείχνουν να δικαιώνουν τις προσδοκίες μιας διοργάνωσης που έχει σκοπό νʼ αφήσει στίγμα παγκόσμιο και να καθιερωθεί στις συνειδήσεις όλων.Δεκαεφτά συνολικά μπάντες, περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, έξι ραδιοφωνικοί σταθμοί, τρεις από τους μεγαλύτερους DJs της περιόδου ʽ60s – ʽ70s, μια από τις διασημότερες και ομορφότερες μουσική παραγωγός στην Ελλάδα, δεκάδες μουσικοί παραγωγοί και περίπου 50 χορευτές από διάφορες σχολές κι ακαδημίες, αποτελούν μονάχα ενδεικτικά νούμερα για το Matala Festival 2011.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ περισσότερες από 50 ώρες συνολικά θα είναι αφιερωμένες στη μουσική, ενώ από την τεράστια σκηνή που θα στηθεί στην παραλία των Ματάλων με θέα τις σπηλιές, θα παρελάσουν σχεδόν όλα τα είδη μουσικής.

Μουσική ροκ, Light Rock, Raege, Mainstream, ακούσματα από ʽ60s και ʽ70s, αλλά και κρητική μουσική, αποτελούν ένα μοναδικό συνονθύλευμα σʼ ένα τριήμερο για όλα τα γούστα.Καλλιτέχνες

Δύο από τα διασημότερα νεανικά συγκροτήματα της χώρας, τα Κόκκινα Χαλιά και οι ΝΕΒΜΑ, πρόκειται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Matala Festival 2011.

Δεκαπέντε ακόμα μπάντες απʼ όλη τη χώρα θα δώσουν το «παρών» σʼ ένα καλλιτεχνικό τριήμερο που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σʼ ολόκληρη την Κρήτη σε τέτοιο μέγεθος.

Ανάμεσα στις μπάντες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ μεγάλα ονόματα με δισκογραφία, αλλά και σημαντική παρακαταθήκη στα μουσικά δρώμενα.

Στο Φεστιβάλ μετά την κεντρική συναυλία, θʼ ανέβει στη σκηνή ένα από τα διασημότερα συγκροτήματα Raege στην Ελλάδα, οι Global Vibe.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης, οι Steve Band, Tropical Storm, Κρητικό Συγκρότημα Μανώλη και Δημήτρη Σπυριδάκη M.D.S., Rockaholics, After Dark, Πέρα Μπάντα, This is Nowhere, Angel Skordylis & the MPRR Creta Gang, Four of a Kind, Mad About, Νίκο Μανιουδάκη, Γιάννης Σεισάκης, Γιώργος Χαιρέτης, Δημήτρης Παπουτσάκης, Μανώλης Νικολουδάκης, The Soulmates, Yvette Michelle and Souluv, Arrapao Midnight.

Χαρακτηριστικό για όλες τις μπάντες, εκτός από τις κρητικές, αποτελεί το γεγονός πως στο πλαίσιο του φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιήσουν διασκευές ʽ60s και ʽ70s αποκλειστικά για το Matala Festival 2011.Μουσικοί παραγωγοί

Δεκάδες μουσικοί παραγωγοί πρόκειται να λάβουν θέση στα Decks του Matala Festival 2011.

Παραγωγοί από 6 ραδιοφωνικούς σταθμούς θα παίζουν από το πρωί ως το χάραμα συνεχώς, γεμίζοντας μουσικά το Φεστιβάλ και συμπληρώνοντας τις Live μπάντες.

Ανάμεσα στους παραγωγούς και DJs που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, μια παρέα από τα παλιά, που αποτελούσε ίνδαλμα μουσικό για τους Χίπις, αλλά και τους νέους των δεκαετιών 60 κι 70.

Δυναμικοί ακόμα και φίλοι, οι Νίκος Σφουγγαράς, Μπάμπης Παπαματθαιάκης και Στράτος Χυντυράκης, αποτελούν το ιδανικό μίγμα απόδοσης της αυθεντικής μουσικής του τότε.

Τη σύνδεση του χθες με το σήμερα μουσικά αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει μία από τις ομορφότερες ελληνίδες DJs που έχει να παρουσιάσει η μουσική σκηνή.

Με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα clubs της Ελλάδας και πολλαπλές επιτυχίες στο ενεργητικό της, η Lady Dust θα βρίσκεται στα Μάταλα για να μαγέψει τα πλήθη.