Από σαράντα κύματα πέρασε ο αγώνας του «Ηράκλειο» για την κατάληψη της πρώτης θέσης στα παιχνίδια κατάταξης των δευτεραθλητών της Γ΄ Εθνικής που έγιναν στη Λιβαδειά και τελικά το αποτέλεσμα ήταν λυτρωτικό για τους παίκτες του Βασίλη Ράλλη και του Νίκου Τούλη.

Οι δραματικές τους νίκες στα ματς με Αμπελώνα και Ανατόλια σε συνδυασμό με τη νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αμπελώνα, επέτρεψαν στο «Ηράκλειο» να πάρει την πρωτιά στο νήμα, έχοντας ελαφρά καλύτερο συντελεστή πόντων στην τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε! Να σημειώσουμε ότι με νίκη του Αμπελώνα, πρώτος θα ήταν ο Έσπερος.

Έτσι η ομάδα της πόλης μας απέκτησε τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που «αδειάσει» μία θέση στη Βʼ Εθνική, ενδεχόμενο πολύ πιθανό σύμφωνα με την εμπειρία των τελευταίων ετών.

Η προσπάθεια των αθλητών του «Ηράκλειο» μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ηρωική. Υπό εντελώς αντίξοες συνθήκες καθώς πολλοί από αυτούς αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα τραυματισμών (βλέπε παραλειπόμενα), κατόρθωσαν να επιβληθούν των αξιόμαχων αντιπάλων τους.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που διαχειρίστηκαν τα προβλήματά τους και έβαλαν πάνω απʼ όλα την ομάδα. Μας συγκίνησαν με το πάθος που έβγαλαν και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Ελπίζουμε αυτή η υπερπροσπάθεια να μας οδηγήσει τελικά στην επόμενη κατηγορία», δήλωσε ο κ. Τούλης.

Στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Έσπερο, η τοπική ομάδα δε μπόρεσε να κάνει την ανατροπή που είχε πετύχει στους δυο προηγούμενους αγώνες.

Η ομάδα της Πάτρας πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα φθάνοντας και σε διψήφιες διαφορές. Καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, οι παίκτες του «Ηράκλειο» κατάφεραν να πλησιάσουν στα τελευταία λεπτά και είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη με τον Στεφανάκη. Ο έμπειρος παίκτης όμως αστόχησε στο τελευταίο σουτ και η νίκη πήγε στον Έσπερο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση ήττας του «Ηράκλειο» με τρεις πόντους, ο Έσπερος θα έπαιρνε την πρώτη θέση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Ο Στεφανάκης πάντως είχε εντολή να ευστοχήσει, ασχέτως αν έμεναν ελάχιστα δευτερόλεπτα στα οποία ο Έσπερος θα κυνηγούσε το ευνοϊκό γιʼ αυτόν σενάριο...

Τα 10λεπτα: 15-26, 33-38, 45-52, 62-63.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Χαρίσης 12, Πετράκης 12 (2), Κωτούλας 3, Στεφανάκης 5 (1), Δαγαλάκης, Καραλής 6, Αρναουτάκης Γ., Πάλλης 16 (1), Αρναουτάκης Μ. 4, Αγαπητός 4.

ΕΣΠΕΡΟΣ : Νιφόρας 8, Χαλβατζής 11, Γιαννικόπουλος 23 (1), Αποστολόπουλος 5 (1), Θωνιάτης 14, Ιωάννου 1, Τρυφωνόπουλος, Κάλλης 1, Αγγελόπουλος, Πετρόπουλος , Σκόνδρας, Πελεκούδας.

• Μία επική ανατροπή πέτυχε το «Ηράκλειο» στο ματς του Σάββατου με την Ανατόλια που κρίθηκε και πάλι στην παράταση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε με 64-55 στο 43ʼ αλλά με φοβερό σερί 13-1 στο τελευταίο δίλεπτο, το τοπικό συγκρότημα πανηγύρισε την πολύτιμη νίκη. Δύο τρίποντα του Πετράκη, οι 7/7 βολές του Στεφανάκη και φυσικά τα λάθη των αντιπάλων έφεραν τούμπα το ματς.

Τα 10λεπτα: 17-9, 22-22, 38-37, 52-52 (κ.α.), 65-68

ΑΝΑΤΟΛΙΑ : Παυλέας 14 (1), Μόσχου 11 (3), Κοεμτζόγλου 14 (1), Μουτσιαράς 6, Τσιάτσος 5 (1), Βεργίνης 4, Χατζίδης 11 (1).

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Χαρίσης 15 (3), Πετράκης 12 (4), Κωτούλας 5, Στεφανάκης 14 (1), Δαγαλάκης, Καραλής 7 (1), Αρναουτάκης Γ. 5, Πάλλης 5, Αρναουτάκης Μ. 5, Αγαπητός.