Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Ο Δήμος Ανωγείων κάνει έξωση στο …ΤΑΕ Μυλοποτάμου. Μάλιστα το σχετικό τελεσίγραφο εκπνέει στις 31 Αυγούστου, οπότε και το προσωπικό του ΤΑΕ Μυλοποτάμου θα πρέπει να αποδεσμεύσει το χώρο.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική ηγεσία της Αστυνομίας αφού δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος φιλοξενίας της υπηρεσίας στην περιοχή του ορεινού Μυλοπόταμου.

Αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η έξωση αποσκοπεί στην απομάκρυνση των ειδικών φρουρών από την περιοχή λόγω της αντιπαλότητας που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και την Αστυνομία με αφορμή συγκεκριμένες έρευνες σε σπίτια και σε αυτοκίνητα ντόπιων.

«Δεν μας θέλουν και επιδιώκουν να φύγουμε από τα πόδια τους» σχολιάζουν στην «Π» αστυνομικοί. «Σκοπός τους είναι να μην περιπολούμε στην περιοχή για να μην τους ελέγχουμε άμεσα. Άλλες περιοχές εκλιπαρούν για την αστυνόμευση και πιέζουν για να έχουν κάποια αστυνομική υπηρεσία και στʼ Ανώγεια δεν μας θέλουν και μας κάνουν έξωση; Άραγε γιατί;».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, τόνισε ότι το συγκεκριμένο κτίριο παραχωρήθηκε για την προσωρινή στέγαση του ΤΑΕ Μυλοποτάμου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως λέει, ήταν γνωστό από την αρχή το χρονοδιάγραμμα.

«Γνώριζαν εξ αρχής ότι το χρονοδιάγραμμα λήγει στις 31 Αυγούστου του 2011. Δεν είναι κάτι που προέκυψε τελευταία» επισημαίνει. Όπως υπογραμμίζει, στον συγκεκριμένο χώρο ο δήμος προγραμματίζει να φιλοξενήσει διάφορες δράσεις και χρειάζεται το κτίριο καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προβεί στην αγορά άλλου ακινήτου.

Είναι γνωστό ότι το ΤΑΕ Μυλοποτάμου συστεγάζεται στο κτίριο του παλιού σχολείου των Ανωγείων μαζί με το Αστυνομικό Τμήμα. «Το Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων θα εξακολουθήσει να στεγάζεται στον συγκεκριμένο χώρο. Αυτό δεν το συζητάμε» διευκρίνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε ανένδοτος στο να κάνει την παραμικρή υποχώρηση, παρατείνοντας το χρονοδιάγραμμα στέγασης του προσωπικού του ΤΑΕ Μυλοποτάμου στο παλιό σχολείο.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί σοβαρό προβληματισμό στην τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ που επιθυμεί η λειτουργία της υπηρεσίας να έχει μόνιμη έδρα στην περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου. Άλλωστε η ίδρυση της επιβλήθηκε λόγω των σοβαρών γεγονότων στα Ζωνιανά. Η εξαγγελία μάλιστα για την λειτουργία της είχε γίνει πανηγυρικά από την τότε πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία ανέλαβε τη δέσμευση να προχωρήσει τις διαδικασίες για την ανέγερση κτιρίου στα Ζωνιανά με στόχο την μόνιμη στέγαση της υπηρεσίας. Δυστυχώς το θέμα αυτό παρέμεινε στάσιμο και πλέον φέρεται να υπάρχει αδιέξοδο.