Το ελληνικό ποδόσφαιρο από χθες μπορεί να ελπίζει σε μια καλύτερη μέρα. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε την ομάδα που για κάποιους ήταν η… πηγή των κακών. Ο ΟΦΗ εξοντώθηκε αγωνιστικά και οικονομικά και πλέον όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να αισθάνονται ήσυχοι. Το έργο τους στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ένας ενοχλητικός λιγότερος. Αυτό ήταν το σκεπτικό της απόφασης για όσους ακόμα το αναζητούν. Να μας αδειάζει ο ΟΦΗ την γωνιά γιατί είναι ομάδα που δεν χωράει στο σύστημα.

Η απόφαση ελήφθη από μια επιτροπή η οποία είναι διορισμένη. Ουσιαστικά, δηλαδή, ψήφισε η ΕΠΟ η οποία από πέρυσι είχε δείξει τα αισθήματα της για την κρητική ομάδα. Ο δικηγόρος κ. Πάλλης και ο ορκωτός λογιστής κ. Σμαίλης τοποθετήθηκαν από τον κ. Πιλάβιο και την παρέα του για να εκτελούν τις αποφάσεις τους. Χθες ψήφισαν κατά του ΟΦΗ σε αντίθεση με τον αεροπαγίτη πρόεδρο της επιτροπής κ. Γυφτάκη ο οποίος έκρινε ότι πρέπει να του δοθεί άδεια. Να κάνει άραγε λάθος ο κ. Γυφτάκης που είναι ένας πολύ έμπειρος δικαστικός και να είναι σωστοί οι άλλοι δυο;

Αυτό που ήθελαν κάποιοι το πέτυχαν. Έβγαλαν τον ΟΦΗ εκτός παιχνιδιού διότι είναι μια ομάδα που δεν συμμετέχει στα βρόμικα παρασκήνια με τις κομπίνες και τα στημένα ματς. Σε ένα πρωτάθλημα το οποίο διοικείται ουσιαστικά από παράγοντες που προωθούν την βία και τη νοθεία ομάδες οι οποίες είναι καθαρές δεν έχουν θέση σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση. Ο ΟΦΗ με βάση την αγωνιστική του παρουσία είχε τον πρώτο λόγο για την άνοδο στην Σουπερ Λίγκα. Μετά την χθεσινή εξέλιξη τον πρώτο λόγο έχει ο Λεβαδειακός του κ. Κομπότη ο οποίος ήταν εκείνος που τις προηγούμενες μέρες έλεγε δεξιά και αριστερά ότι η ομάδα του Ηρακλείου δεν πρόκειται να πάρει την άδεια. Το ακόμα πιο ωραίο είναι ότι στα μπαράζ( ο θεός να τα κάνει) θα πάρουν μέρος και ο Πανθρακικός με την Βέροια που τερμάτισαν 22 και 25 βαθμούς αντίστοιχα πίσω από τον ΟΦΗ.

Είναι κρίμα για την προσπάθεια που έγινε εντός αγωνιστικού χώρου να έρχονται μετά τη λήξη του πρωταθλήματος κάποιοι και να αποφασίζουν τη διάλυση ενός σωματείου. Διότι η χθεσινή απόφαση οδηγεί τον ΟΦΗ σε οικονομικό μαρασμό. Αυτοί που αποφάσισαν να «κόψουν» την κρητική ομάδα δεν το έκαναν από ευαισθησία στους παίκτες που κατά τους ισχυρισμούς τους ήταν απλήρωτοι. Διότι αν μια εταιρεία βάλει λουκέτο οι πρώτοι που ζημιώνονται είναι οι εργαζόμενοι και οι πιστωτές. Άλλοι ήταν οι λόγοι και τους γνωρίζουν πολύ καλά οι εντολοδόχοι που ψήφισαν κατά του ΟΦΗ.

Αφού όμως δεν υπάρχει κράτος για να ελέγξει όλους αυτούς που καθημερινά ασελγούν στο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι λογικό κάποιοι να κάνουν ό,τι θέλουν βγάζοντας αποφάσεις όπως την χθεσινή ή του Αστέρα Τρίπολης κρυβόμενοι πίσω από το αυτοδιοίκητο. Αυτό πια δεν είναι ποδόσφαιρο είναι η αποθέωση του γελοίου....

Νίκος Μαρκάκης