Μια τεράστια νίκη που τον έφερε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα σημείωσε στα Μέγαρα ο ΠΟΑ με 2-1 επί του Βύζαντα.

Μια νίκη που εκτός από την βαθμολογική ώθηση που έδωσε στους “πράσινους” επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτή η ομάδα παρά τα γνωστά προβλήματα με την έλλειψη προετοιμασίας και τη μικρή μεταγραφική ενίσχυση, είναι πραγματική.... ομάδα και όχι... φωτοβολίδα που έκανε το άλμα αλλά ζαλίστηκε από το... ύψος.

Ο ΠΟΑ από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές έχει καταξιωθεί πλέον στα επαγγγελματικά “σαλόνια” αφού με “όπλα” το δεμένο σύνολο, την δίψα όλων για διάκριση, το οικογενειακό κλίμα, την διοικητική σταθερότητα, την σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο και τις ικανότητες των παικτών, απέδειξε περίτρανα - και στα Μέγαρα - ότι με σωστές βάσεις μπορείς να καταφέρεις πάρα πολλά.

Οσο δε για τον αγώνα με τον Βύζαντα, οι Ατσαλενιώτες έκαναν πραγματικά... πάρτι, εξέθεσαν τους γηπεδούχους και τελικά πήραν μια... πλούσια νίκη με... φτωχό σκορ.

Οχι δεν είναι υπερβολή, αλλά το 2-1 αδικεί κατάφωρα τους νικητές οι οποίοι έχαναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη και στο τέλος καρδιοχτύπησαν αφού οι γηπεδούχοι ήταν ακόμα... ζωντανοί και κυνηγούσαν την ισοπαλία.

Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 24ʼ όταν από σέντρα του Λεκάκη, ο Καλογεράκης σε κενή εστία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, στο 28ʼ η κεφαλιά “ψαράκι” του Μπελιμπασάκη από φάουλ του Τσούκλη είχε την ίδια τύχη και στο 47ʼ από προσπάθεια του Αργέντη και παρέμβαση του Γιαννακάρη, ο γκολκίπερ Μπόρας έχασε την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα (0-1).

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν με τους Αργέντη (55ʼ), Καλογεράκη (58ʼ - 64ʼ) να αστοχούν από ευνοϊκές θέσεις και στο 66ʼ ο Τσούκλης με κόρνερ σημείωσε το 0-2.

Στο 76ʼ ο διαιτητής Σιδηρόπουλος απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Νικόλοφ δίνοντας το δικαίωμα στο Βύζαντα να απειλήσει αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μείωσει στο 83ʼ με τον Καλύκα, γκολ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 1-2.

Ολοι από την ΠΟΑ αξίζουν τον τίτλο του διακριθέντα ενώ όλοι στο “στρατόπεδο” του ΠΟΑ “βράζουν” με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο από την Θεσσαλονίκη (κιτρίνισε τους Ποδαρά - Λεκάκη, Τζανή - Αργέντη) ο οποίος εκτός της άδικης αποβολής του Νικόλοφ “εσπρωχνε” συνέχεια τους γηπεδούχους.

ΒΥΖΑΣ: Μπόρας (65ʼ Κιούρκος), Ρούσσος, Γιαννακάρης, Δαμίρης, Βούκσεβιτς (38ʼ Ποδαράς), Συρίγος, Καραμπλάκας, Ντελμεκούρας (24ʼ Στάικος), Καλύκας, Λαρετζάκης, Ψύλλας.

ΠΟΑ: Μαματζάκης, Μαρκάκης, Καλογιαννάκης, Λεκάκης, Τζανής, Αργέντης (68ʼ Νικόλοφ), Τσούκλης (90ʼ Ορφανουδάκης), Καλογεράκης (87ʼ Πέρεζ), Νταουσιάνης, Καινουργιάκης, Μπελιμπασάκης.