Μάταια περίμεναν και χθες στον ΟΦΗ να μπει στην τράπεζα το 1 εκ ευρώ που είναι το ποσό το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ο Κρητικός επιχειρηματίας. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αμηχανία και έντονο προβληματισμό διότι ουδείς μπορεί να προβλέψει πλέον πώς θα ξημερώσει η επόμενη μέρα και ειδικότερα αν τα χρήματα δεν έρθουν ούτε την ερχόμενη Δευτέρα που είναι η νέα ημερομηνία για την οποία μετέθεσε ο υποφήφιος επενδυτής την κίνηση του να στείλει το πακέτο.

Αυτή η αναβλητικότητα έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας για το μέλλον καθώς απʼ ό,τι φαίνεται ο ΟΦΗ έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για την αδειοδότηση στον συγκεκριμένο επιχειρηματία και στηρίζεται στην δέσμευση του στον Νίκο Μαχλά ότι θα βοηθήσει ανεξάρτητα από την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση του ιδιοκτησιακού. Από την περασμένη Τρίτη που ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ επισκέφτηκε τα αποδυτήρια και ενημέρωσε τους παίκτες ότι μέχρι τέλος εβδομάδας θα υπάρξουν εξελίξεις και ότι επίκειται αλλαγή στο ιδιοκτησιακό όλα έμειναν στάσιμα. Ούτε χρήματα μπήκαν στο ταμείο ούτε φάνηκε εξέλιξη-το αντίθετο-στην ανάμειξη του εν λόγω επιχειρηματία στα διοικητικά της ομάδας.

Χθες ο Νίκος Μαχλάς συναντήθηκε στη Λότζια με τον Δήμαρχο Ηρακλείου και πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Κουράκη και τον ενημέρωσε για το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαχλάς είπε στον Δήμαρχο ότι περιμένει να μπουν τα χρήματα την Δευτέρα και ότι αυτό δεν έγινε χθες για “διαδικαστικούς λόγους” σύμφωνα με τον επιχειρηματία. Από την άλλη ο κ. Κουράκης εξέφρασε πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τις επιφυλάξεις του για τις προθέσεις του υποψήφιου χορηγού. Τις ίδιες επιφυλάξεις διατηρούν και άλλοι παράγοντες της ομάδας αλλά και ο κόσμος. Η Δευτέρα είναι πλέον η καταληκτική ημερομηνία και βέβαια αυτό που περιμένουν όλοι είναι να κάνει έστω και την ύστατη ώρα ο Θεόφιλος Φαγαδάκης την κίνηση και να στείλει τα χρήματα γιατί σε διαφορετική περίπτωση ίσως οι εξελίξεις να είναι δυσάρεστες για την κρητική ομάδα.

Οι μικρομέτοχοι

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στην προσπάθεια της φετινής περιόδου αλλά και στο ενδεχόμενο ύπαρξης επενδυτή εξέδωσε ο σύλλογος μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ. Ο σύλλογος μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του αναφέρει για την πολυμετοχικότητα των τελευταίων δύο χρόνων ότι “υπάρχει και ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας μιας ΠΑΕ. Αν η ομάδα δεν είχε το βραχνά των προηγούμενων χρήσεων και τις αμαρτίες του παρελθόντος στην πλάτη, θα μπορούσε σχεδόν να αυτοσυντηρηθεί φέτος”.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ αναφέρει ακόμα ότι ακόμα και όταν, αν, ο σύλλογος “αλλάξει χέρια” θα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον σύλλογο ευχόμενος παράλληλα καλή συνέχεια στον Νίκο Μαχλά.