Τον Απρίλη και τον Μάη έχουν προγραμματιστεί ανοιχτά μαθήματα γυμναστικής σε δημόσιους χώρους του Ηρακλείου (πάρκα, πλατείες) όπου μπορούν ελεύθερα να συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας!

Free stretching διοργανώνει η Ομάδα Χορού Φυσαλίδα της Γωγώς Πετραλή, η οποία προσκαλεί τον κόσμο να... τεντωθεί παρέα μαζί της σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης ως μια κίνηση ενάντια στο φόβο, την απομόνωση και την αντίληψη ότι τίποτα δεν κινείται χωρίς χρήμα!

Τον Απρίλη και το Μάη έχουν προγραμματιστεί ανοιχτά μαθήματα γυμναστικής σε δημόσιους χώρους του Ηρακλείου (πάρκα, πλατείες) όπου μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα άτομα κάθε ηλικίας!

«Μέσα από τη μαγεία της κίνησης, με απλές ασκήσεις stretching και γυμναστικής και χωρίς πολλά λόγια, επιθυμούμε να έρθουμε πιο κοντά και να γνωριστούμε καλύτερα. Θέλουμε να σκεφτούμε τρόπους που να μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να ομορφύνουμε τους χώρους που ανήκουν σε όλους», αναφέρουν τα μέλη της ομάδας.

Αύριο, Κυριακή 10 Απριλίου, από τις 10 ως τις 11.15 το πρωί θα γίνει stretching στην πλατεία της παλιάς λαχαναγοράς (απέναντι από το μουσείο φυσικής ιστορίας).

«Γυμναστική με τη συντροφιά της πρωινής θαλασσινής αύρας και “ασκήσεις διαλογισμού” για να αγνοήσουμε τα αυτοκίνητα και να φανταστούμε πόσο πιο όμορφη θα ήταν η πλατεία αν είχε δέντρα (όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί) για να μαζεύεται εκεί ο κόσμος και να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του.

Ελάτε όλοι να ομορφύνουμε την πλατεία με την παρουσία και την καλή μας διάθεση! Αν θέλουμε, μπορούμε να κρατάμε ένα μικρό γλαστράκι, λουλουδάκι, δεντράκι, κάτι πράσινο, ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού προς τη φύση και την πόλη που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, ούτως ώστε να ʽπρασινίσουμεʼ λιγάκι τη γκρι μας πλατεία!

Μετά τη γυμναστική μας, ο Στέλιος Τσεμπερλίδης (Αθλητικός Σύλλογος Αγωγή) θα μας διδάξει κάποιες λαβές αυτοάμυνας», αναφέρουν, στο κάλεσμά τους, τα μέλη της ομάδας.