
Η ισοπαλία που απέσπασε ο Εργοτέλης στο «AEL FC ΑRENA» απέναντι στη Λάρισα ήταν ένα αποτέλεσμα που χρειαζόταν η κρητική ομάδα που ήθελε ένα νέο σημείο αναφοράς μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.
Ο βαθμός που κατέκτησαν οι «κιτρινόμαυροι» και περισσότερο ο «ετσιθελικός» τρόπος που προστέθηκε στη συγκομιδή της ομάδας επανέφεραν ξανά τα χαμόγελα στους κόλπους του Εργοτέλη.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει όμως προβληματισμός για το γεγονός ότι σε μια ακόμα συνάντηση η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας δεν ήταν η πρέπουσα με συνέπεια να παραβιαστεί τρεις φορές η εστία του Δασκαλάκη.
Στον Εργοτέλη θέλουν να κρατήσουν ενόψει της συνέχειας το πείσμα που διέκρινε την ομάδα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στη Λάρισα. Ο χαρακτήρας που έδειξε, με την άρνηση ...παράδοσης ενώ βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ ήταν ένα στοιχείο που θέλουν να συνεχιστεί και στα τρία παιχνίδια που απομένουν για να ολοκληρωθεί η φετινή προσπάθεια, με στόχο να τερματίσει όσο γίνεται ψηλότερα.
Η ομάδα δεν έχει «κλειδώσει» και μαθηματικά την παραμονή της στη Σουπερ Λίγκα, ωστόσο αυτό είναι τυπική διαδικασία καθώς τόσο το πρόγραμμα που ακολουθεί, όσο και οι αγωνιστικές δυνατότητες που υπάρχουν, έχουν απομακρύνει το άγχος που ...εσχάτως προέκυψε.
Στον αντίποδα η αμυντική συμπεριφορά των «κιτρινόμαυρων» σε μια ακόμα αναμέτρηση προβλημάτισε, με το παθητικό των τριών γκολ να έρχεται ως συνέχεια της άσχημης παρουσίας στον ανασταλτικό τομέα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά και τη συνάντηση με τη Λάρισα τα τέρματα που έχει δεχτεί ο Εργοτέλης στο πρωτάθλημα έφτασαν τα 37, διαθέτοντας μαζί με την προχθεσινή του αντίπαλο τη 2η χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης με μόνο τον υποβιβασμένο Πανσερραϊκό να έχει μεγαλύτερο παθητικό με 44.
Χίμπλινγκερ «Μπορούμε το τρία στα τρία»
Την άποψη ότι ο Εργοτέλης μπορεί να κλείσει τη φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που απομένουν για να ολοκληρωθεί η διοργάνωση εξέφρασε στην «Π» ο Μάριο Χίμπλινγκερ.
«Πήραμε έναν σημαντικό βαθμό απέναντι στη Λάρισα. Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε όμως και η ισοπαλία ήταν καλή, καθώς μας βοήθησαν και τα άλλα αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό όμως τώρα είναι να κοιτάξουμε μπροστά.
Έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια για να τελειώσει η χρονιά και θέλουμε να τα κερδίσουμε και τα τρία. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, ξεκινώντας από τον αγώνα με τον Ηρακλή που θέλουμε τη νίκη για πολλούς λόγους.
Εκτός από το ότι οι τρεις βαθμοί θα μας βοηθήσουν να κοιτάξουμε μπροστά, είναι το τελευταίο παιχνίδι που θα δώσουμε στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να πανηγυρίσουμε με τον κόσμο μας».
Ο 34χρονος αμυντικός υπογραμμίζει ότι η βαθμολογική ρευστότητα που επικρατεί πρέπει να έχει σε αφύπνιση τον Εργοτέλη δηλώνοντας πάντως την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας.
«Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στο τι γίνεται ...πίσω αλλά περισσότερο να κοιτάμε μπροστά. Ο στόχος στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν να τερματίσουμε σε μια θέση στις πρώτες επτά, και αυτός παραμένει και τώρα».
Για το «φλερτ» που δημιούργησε πριν μερικές εβδομάδες ο Εργοτέλης με τα πλέι – οφ, ο Χίμπλινγκερ δήλωσε:
«Μετά τον αγώνα με την Καβάλα είχαμε 31 βαθμούς και απέμεναν 8 αγώνες για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Ήταν λογικό όλοι μας να κοιτάξουμε για το κάτι παραπάνω. Θέλαμε να πάμε στο «Γιουρόπα Λιγκ», όμως ακολούθησαν δύσκολα παιχνίδια με μεγάλες ομάδες στα οποία δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε βαθμό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πήραν κάτι από αυτά. Πιστεύω ότι δείξαμε πρόβλημα στην άμυνα. Δεχτήκαμε αρκετά γκολ και το πληρώσαμε».
Το συμβόλαιο του Αυστριακού αμυντικού με τον Εργοτέλη ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, όμως οι συζητήσεις για ανανέωση δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα με τον ίδιο να επισημαίνει:
«Δεν έχω συζητήσει ακόμα για το συμβόλαιο μου. Τώρα είναι ώρα για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια μέχρι το τέλος κι αυτό το διάστημα είναι σημαντικό για τον Εργοτέλη όχι για το Χίμπλινγκερ ή κανέναν άλλο παίκτη. Το ότι μʼ αρέσει εδώ δεν είναι μυστικό. Όλοι το ξέρουν. Πρώτα από όλα όμως πρέπει να κάνω τη δουλειά μου».

