Ισως και σήμερα να ανακοινωθεί ο κομματικός «ανασχηματισμός» της Ρηγίλλης. Κατά πληροφορίες, οι αλλαγές δεν θα αφορούν μόνο πρόσωπα, αλλά και διοικητικές δομές του κόμματος.

Έτσι, όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, δεν αποκλείεται ο διορισμός πέντε κεντρικών συντονιστών, υπό την σκέπη των οποίων θα λειτουργούν όλοι οι τομεάρχες.

Στο επίπεδο των προσώπων δεν αποκλείεται το άνοιγμα του προέδρου της ΝΔ προς τον μεσαίο χώρο της ΝΔ, προκειμένου να περιορίσει τις απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και εδρών προς τη Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάννη, αν και κάτι τέτοιο επισήμως διαψεύδεται.

Πιο συγκεκριμένα, ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος ενδέχεται να αναλάβει τον τομέα των Εξωτερικών, τον οποίο μέχρι στιγμής κρατά ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος, και της Άμυνας.

Μελετάται επίσης η αξιοποίηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, αν και ο ίδιος διαμηνύει ότι δεν θα αναλάμβανε έναν ρόλο, που ήταν κόντρα στο προσωπικό πολιτικό προφίλ που έχει οικοδομήσει.

Επίσημοι ρόλοι θα ανατεθούν πιθανότατα στους στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά Κ.Αρβανιτόπουλο και Δ.Σταμάτη, ενώ αναβαθμισμένοι θα είναι οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης και Νίκος Δένδιας. Επίσης, κάποιο ρόλο θα αναλάβει και ο Βασίλης Κικίλιας.

Αναβαθμισμένος αναμένεται να είναι και ο ρόλος του αντιπροέδρου της ΝΔ Σταύρου Δήμα, ενώ είναι άγνωστο πώς θα αξιοποιηθεί περαιτέρω ο έτερος αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος.