Τη μαφία που λυμαίνεται τις φυλακές, εκβιάζοντας και ξυλοκοπώντας βάναυσα κρατούμενους με σκοπό την απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών από τους οικείους τους, καταγγέλλει μία 65χρονη από το Ηράκλειο.

Ο γιος της, χρήστης ναρκωτικών, είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού. Η 65χρονη εκπέμπει κραυγή αγωνίας για τα όσα συμβαίνουν και ζητά την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ηρακλείου Νίκου Μαρκάκη αλλά και του αρμόδιου για τις φυλακές Κορυδαλλού εισαγγελέα καθώς, όπως λέει, αφενός φοβάται για τη ζωή του παιδιού της, αφετέρου δεν αντέχει άλλο την οικονομική αφαίμαξη στην οποία υποβάλλεται τον τελευταίο χρόνο από τους εκβιαστές.

Όπως ανέφερε στην «Π» η ζωή του γιου της βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο από συγκεκριμένη συμμορία που λυμαίνεται τις φυλακές του Κορυδαλλού. Χρειάστηκε μάλιστα να νοσηλευτεί αφού οι δράστες έφθασαν στο σημείο να τον μαχαιρώσουν στο λαιμό.

Μέσα στην απόγνωση της η 65χρονη ζήτησε τη βοήθεια του προέδρου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Απόλλωνα Καλογερόπουλου και από κοινού επισκέφθηκαν το γραφείο του Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Σε ανοιχτή επιστολή που κοινοποιεί στα ΜΜΕ-τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας-αναφέρει: «Ο γιος μου είναι χρήστης, είναι υπόδικος και έχει μια ήσυχη συμπεριφορά μέσα στη φυλακή. Δε δημιουργεί φασαρίες για να μην επιβαρύνει τη θέση του στο δικαστήριο και να έχει μία ευνοϊκή μεταχείριση από τους δικαστές.

Υπάρχουν όμως εκεί «κλίκες» που ζουν εκβιάζοντας τους άλλους κρατούμενους. Σε μία τέτοια «κλίκα» έχει πέσει ο γιος μου. Τον εκβιάζουν απειλώντας την ίδια του τη ζωή για να πάρουν χρήματα. Εγώ είμαι συνταξιούχος του ΙΚΑ με την πιο χαμηλή σύνταξη και δανείζομαι συνεχώς για να προστατεύσω τη ζωή του παιδιού μου.

Έφτασαν στο σημείο την ώρα που πήγαινε να κάνει μπάνιο, να τον μαχαιρώσουν στο λαιμό με αποτέλεσμα 33 εξωτερικά και δύο εσωτερικά ράμματα.

Τον απείλησαν πως αν μιλήσει, θα τον αποτελειώσουν από τον άγριο ξυλοδαρμό και τις μαχαιριές στο υπόλοιπο σώμα του.

Αναγκάστηκε να πει πως έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, κόβοντας το λαιμό του! Τον πήγαν στο ψυχιατρείο, πέρασε μερικές ημέρες, αλλά μόλις επέστρεψε στη φυλακή, άρχισαν τα ίδια.

Του ζήτησαν 800 ευρώ «ή τα δίνεις ή σε κρεμάμε και λέμε πως αυτοκτόνησες».

Μίλησε στον ψυχίατρο της φυλακής και του ζήτησε να μεταφερθεί στο ψυχιατρείο για να γλυτώσει τις απειλές και το ξύλο. Τον χτύπησαν, του χάραξαν στο μέτωπο τα αρχικά του ονόματος μου και του πήραν όλα τα ρούχα, αφήνοντας τον με ένα κοντό παντελόνι και τις παντόφλες.Κατάπιε μπαταρίες και αναπτήρες

Όπως καταγγέλλει η 65χρονη, για να γλυτώσει ο γιος της αναγκάστηκε να καταπιεί τρεις μπαταρίες και δύο αναπτήρες για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, να περάσει μερικές ήσυχες ημέρες ακόμα και αν χρειαζόταν να χειρουργηθεί.

«Μετά από τα παραπάνω καθιστώ υπεύθυνους για τη ζωή του παιδιού μου όλους όσοι είναι αρμόδιοι στα παραπάνω σωφρονιστικά ιδρύματα».

Η 65χρονη υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεση της στοιχεία και ονόματα που μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα για τον εντοπισμό των εκβιαστών του παιδιού της αλλά και δεκάδων άλλων εγκλείστων.