Kατά 82% ανανεώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης στις πρόσφατες αρχαιρεσίες , μια και από το παλαιό ΔΣ συμμετέχουν δύο μέλη του, ο Σταύρος Λυριντζάκης, και Δημήτρης Περυσινάκης.

Στην Γ. Συνέλευση (Πρόεδρος ο κ. Βαρζακιάν και ΓΓ ο κ. Παπαδάκης) που πραγματοποιήθηκε παρουσία 19 σωματείων από τα 20 (απουσίαζε η Μεσαρά) - αριθμός ρεκόρ για Γ.Σ. - τα μέλη ενέκριναν τον οικονομικό απολογισμό των τελευταίων μηνών και οι αρχαιρεσίες έγιναν αφού πρώτα παραιτήθηκαν τα μελη της προηγούμενης Διοίκησης.Αμέσως μετά την εκλογή του το νέο ΔΣ (11 μέλη και 6 αναπληρωματικά) συνεδρίασε και τοποθέτησε μέλη του μόνο στις 3 καίριες θέσεις, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν στην συνεδρίαση που θα γίνει την Δευτέρα στις 7 μ.μ. Πρόεδρος ανέλαβε όπως ήταν αναμενόμενο ο Μιχάλης Δασκαλάκης, Γενικός Γραμματέας ο Βαγγέλης Πλεξουσάκης και Ταμίας ο Μανόλης Σκεπασιανός.

Ο κ. Δασκαλάκης στην τοποθέτησή του πριν τις εκλογές όσο και μετά, τόνισε ότι η ΕΚΑΣΚ θα πρέπει να μην γυρνάει την πλάτη της στα επαρχιακά σωματεία και όλα τα μέλη αλλά και οι φορείς του αθλήματος θα πρέπει να βοηθήσουν για να βγει από το “τέλμα” η Ένωση. Ανέφερε ότι η νέα διοίκηση αναλαμβάνει δύσκολο έργο, με χρέος 220.000 ευρώ και πάνω και πρέπει να βρεθούν πόροι για να αντεπεξέλθει η ΕΚΑΣΚ. Σε όλα τα νέα μέλη έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να αφήσουν απʼ έξω τις σωματειακές τους ταυτότητες και να δουλέψουν όλοι στην νέα αυτή σελίδα του κρητικού μπάσκετ. Μάλιστα τόνισε “δεν πρέπει να ρίχνουμε τα πάντα στους προηγούμενους αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε εμείς τι θα κάνουμε”. Μίλησε για επιτροπές που θα σχηματιστούν και είπε ότι εκείνος θα καθήσει στην καρέκλα του προέδρου μέχρι το τέλος του 2012 που λήγει η θητεία του και μετά θα βοηθήσει απʼ έξω την ΕΚΑΣΚ. Η παρουσία 19 εκπροσώπων συλλόγων, ήταν για τον παλιό παράγοντα Παύλο Βαρζακιάν, το μεγάλου “κλου” της Γ.Σ. “Με συγκινεί η παρουσία τόσων σωματείων, που είναι πρωτόγνωρη. Επίσης με χαρά βλέπω ότι και νέα παιδιά συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες”, είπε και έστειλε το μήνυμά του με τη φράση του Τζον Κένεντι “μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα για σένα, αλλά ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου”.

Ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι “το νέο Δ.Σ. δεν πρέπει να αγνοήσει και να πετάξει την δουλειά που είχαν κάνει προηγούμενες διοικήσεις, οι οποίες είχαν κάνει πολύ καλή και δημιουργική δουλειά, εκτός από τον τελευταίο χρόνο”.

Ο απερχόμενος Γ.Γ. κ. Λεβέντης μίλησε για την διοργάνωση των μικρών πρωταθλημάτων τα οποία αύξησαν το κόστος της Ένωσης αλλά το ήθελαν τα σωματεία και για τις επιτυχίες στο αναπτυξιακό.

Στον οικονομικό απολογισμό του κ. Αναγνώστου (πρώην ταμία) υπήρξε ένταση αφού τονίστηκε ότι το άνοιγμα της ΕΚΑΣΚ είναι 274.000 ευρώ με την ΕΟΚ να οφείλει 155.000 ευρώ. Μάλιστα ο οικονομικός διευθυντής της ΕΟΚ κ. Μορώνης που έλεγξε τα βιβλία της Ένωσης την τελευταία 3ετία και τα βρήκε εντάξει, είπε στον κ. Δασκαλάκη ότι η ΕΚΑΣΚ για το 2010 έχει να πάρει ακόμα 30.000 ευρώ!!