Κανονικά θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι αναμετρήσεις της Α1 ΕΠΣΗ. Αυτό αποφάσισαν στην προχθεσινή συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Εθνικού οι διοικήσεις των σωματείων.

Οι παράγοντες των ομάδων συνεχίζουν να διεκδικούν τις επιχορηγήσεις που τους οφείλονται από την Πολιτεία, αλλά πριν προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφάσισαν να καλέσουν σε συνάντηση τα σωματεία όλων των κατηγοριών του νομού για να καθορίσουν από κοινού τη στάση που πρόκειται να τηρήσουν. Για το σκοπό αυτό ορίστηκε πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους Δημήτρη Παπαδόπουλο (Λίντο), Ηλία Νατσάκο (ΑΕΚ), Χρήστο Βασιλάκη (Γαρίπα), Γιώργο Σμυρνάκη (Δειλινά) και Γιώργο Φακίδη (Αθλόπολις) η οποία σε συνεννόηση με την ΕΠΣΗ θα ειδοποιήσει όλα τα σωματεία της Α2, Βʼ και Γʼ κατηγορίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 17 Νοεμβρίου κατά πάσα πιθανότητα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου στην παλιά Λαχαναγορά.

Στην προχθεσινή συνάντηση έδωσε το “παρών” και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου ο οποίος για μια ακόμα φορά τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό των σωματείων όπως επιβάλλει η θεσμική του θέση.

Η απόφαση για να μη μπει «λουκέτο» στο πρωτάθλημα όπως ξεκαθαρίστηκε είναι προσωρινή και δε μεταφράζεται σε χαλάρωση των απαιτήσεων προς την Πολιτεία. Τουναντίον η προσπάθεια που θα καταβληθεί θα έχει πλέον συνολικό χαρακτήρα και δε θα αγγίζει μόνο την Α1, αλλά και τις υπόλοιπες κατηγορίες, με στόχο την καταβολή όλων των επιχορηγήσεων που οφείλονται στα σωματεία του Ηρακλείου και ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ για την προηγούμενη πενταετία.

«Η ΕΠΣΗ θα είναι μαζί σας σε ό,τι αποφασίσετε. Όχι χατιρικά αλλά επειδή έχει χρέος να προασπίζει τα συμφέροντα των σωματείων. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που μας έχουν διαβεβαιώσει ότι το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα τα χρήματα της μιας από τις πέντε επιχορηγήσεις θα είναι στο Δημόσιο Ταμείο Ηρακλείου για να εισπραχθεί» τόνισε ο κ. Τζώρτζογλου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εθνικού κ. Ζερβός επεσήμανε: «Η σημερινή (προχθεσινή) συνάντηση είναι αφετηρία για να εξασφαλίσουμε τα χρήματα που οφείλονται όχι μόνο στα σωματεία της Α1 αλλά και των υπολοίπων κατηγοριών. Ή όλοι ή κανείς».

Στην προχθεσινή συνάντηση εκπροσωπήθηκαν τα 11 από τα 16 σωματεία της Α1 ΕΠΣΗ. Το “παρών” έδωσαν οι κ. κ. Παπαδόπουλος (Λίντο), Τσαγκαράκης (Μοίρες), Κουκουλάκης (ΑΟΤ), Σμυρνάκης (Δειλινά), Κοροβέζος (ΕΓΟΗ), Φακίδης (Αθλόπολις), Σερλιδάκης (Μαραθώνας), Διαμαντάκης (Μοχός), Νατσάκος (ΑΕΚ), Σταματάκης (Γαρίπα) και Ζερβός (Εθνικός). Επίσης από την Α2 κατηγορία παρέστησαν οι κ. κ. Συνάνης (Κεραυνός), Τζαμούσης (Μινωική), Σφακιανάκης (Ποσειδώνας), Κουβίδης (Τύλισος) από τη Βʼ ο κ. Σεραφειμίδης (ΑΟΚ), και από τη Γʼ κατηγορία ο κ. Μαρτιμιανάκης εκπροσωπώντας τη Ρόκα.

Από την πλευρά της ΕΠΣΗ εκτός από τον κ. Τζώρτζογλου έδωσαν το “παρών” οι κ. κ. Λημναίος, Παπαγγελής, Βαβουρανάκης.