«Το δύσκολο είναι να μείνουμε στην κορυφή»

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΗΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ


Ο τεχνικός του ΟΦΗ Νίκος Αναστόπουλος είναι άνθρωπος των πράξεων και όχι της θεωρίας. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου όμως θέλησε να δώσει φιλοσοφικό ...υπόβαθρο στην ανάγκη για περισσότερη προσπάθεια στα παιχνίδια που ακολουθούν στη συνέχεια, για να διατηρηθεί η ομάδα ψηλά στη βαθμολογία και να πάει ακόμα καλύτερα.

«Το να πας ψηλά είναι εύκολο σε όλα τα επαγγέλματα. Το δύσκολο είναι να κρατηθείς εκεί. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος» ανέφερε ο κ. Αναστόπουλος ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί πανέτοιμη παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, για να διευρύνει την ερχόμενη Δευτέρα απέναντι στη Δόξα Δράμας το νικηφόρο σερί των 5 τελευταίων αγωνιστικών.

«Επανερχόμαστε πανέτοιμοι μετά τη διακοπή για το δύσκολο παιχνίδι με τη Δόξα. Θα το αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα που δείχνουμε σε κάθε αγώνα. Σʼ αυτήν την κατηγορία όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, αλλά αν  είσαι σοβαρός, πειθαρχημένος και αφοσιωμένος δεν έχεις πρόβλημα. Ο αντίπαλός μας παρουσιάζει διαφορετικό στιλ παιχνιδιού εντός και εκτός έδρας. Περιμένω να αμυνθεί και να βγαίνει στην αντεπίθεση. Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Είχαμε την ευκαιρία στο διάστημα της διακοπής να δουλέψουμε σε ορισμένους τομείς τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά για να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι».

Ο τεχνικός του ΟΦΗ δε θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για το γνωστό θέμα της δικαστικής του διαμάχης με την Καλλιθέα στην οποία έχει ανακατευτεί και ο Λεβαδειακός, επισημαίνοντας πως ότι είχε να πει για το θέμα το είπε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Δεν ξανασχολούμαι με το θέμα. Ό,τι είχα να πω το είπα. Ο ΟΦΗ δεν έχει σχέση μʼ αυτό καθώς αφορά εμένα και την Καλλιθέα. Δεν υπάρχει λόγος να επηρεαστεί η ομάδα απʼ αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται μʼ αυτό».

Ο κ. Αναστόπουλος δεν εξέφρασε προβληματισμό από το γεγονός ότι σε ορισμένες αναμετρήσεις ο αντίπαλος φαίνεται να πιέζει όταν η Κρητική ομάδα βρίσκεται μπροστά στο σκορ.

«Μερικές φορές συμβαίνει ο αντίπαλος μας να εξασκεί πίεση με ανορθόδοξο τρόπο όπως συνέβη στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο. Αυτό όμως δε μας προβληματίζει. Αν η πίεση που ασκείται εναντίον μας είναι τέτοιου είδους περνάμε ευχάριστο απόγευμα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εργομετρικές μετρήσεις, τονίστηκε ότι είναι σε εξέλιξη καθώς ο έλεγχος της κατάστασης που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές συνεχίζεται.

Ο προπονητής του ΟΦΗ έκανε παράλληλα έναν απολογισμό της μέχρι τώρα εξέλιξης του πρωταθλήματος της Βʼ Εθνικής συμπληρώνοντας ωστόσο ότι αυτό εκτός από την επιβεβαίωση των αρχικών εκτιμήσεων αυτό που μετράει περισσότερο είναι η συνεχής διατήρηση της ομάδας σε κατάσταση ετοιμότητας.

«Από την αρχή του πρωταθλήματος ξέραμε ότι θα υπάρξουν 5-6 ομάδες όπως ο ΠΑΣ, ο ΟΦΗ, ο Λεβαδειακός, ο Παναιτωλικός, ο Πανθρακικός, που ξέραμε ότι θα είχαν τον πρώτο λόγο για την άνοδο και μέχρι τώρα έτσι είναι. Αυτές οι ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν και στη συνέχεια. Για εμάς όμως δεν παίζει ρόλο αυτό το γεγονός. Εμείς πρέπει να κοιτάμε το δικό μας σπίτι, στοχεύοντας πάντα για τη νίκη».