Στο πένθος έχει βυθίσει το Τυμπάκι ο φρικτός θάνατος ενός 31χρονου χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Γιόφυρου. Ο άτυχος Εμμανουήλ Γιαννακάκης του Δημητρίου ανασύρθηκε νεκρός από τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ μέσα από το αυτοκίνητο της οικογένειάς του που ήταν αναποδογυρισμένο μέσα στον ποταμό.

Ο Μ. Γιαννακάκης που είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός είχε έρθει στο Ηράκλειο για να επισκεφτεί τον αδερφό του, ο οποίος είναι νιόπαντρος. Φεύγοντας από το σπίτι του αδερφού του, μετέφερε με το αυτοκίνητο έναν φίλο του στο σπίτι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο φίλοι αποχαιρετίστηκαν γύρω στη 1.30 χθες τα ξημερώματα.

Ο άτυχος νέος μέσω της οδού Παρλαμά πέρασε στην οδό Μεσαράς όπου βρίσκεται ένα γεφυράκι. Ο 31χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε κι έπεσε στον ποταμό.

Σύμφωνα με πυροσβέστη της 3ης ΕΜΑΚ που συμμετείχε στην ανάσυρση του παλικαριού , το αυτοκίνητο ήταν αναποδογυρισμένο με τον ουρανό του Ι.Χ προς τα κάτω.

«Δε γνωρίζαμε αρχικά νωρίς το πρωί που ειδοποιηθήκαμε εάν υπήρχε άνθρωπος μέσα στο πράσινο Ι.Χ μάρκας Volvo. Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι στα μπροστινά καθίσματα ήταν ξαπλωμένο το παλικάρι. Δεν ήταν χτυπημένος και ίσως ο θάνατός του να οφείλεται σε πνιγμό, καθώς προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο, όμως από το παράθυρο του συνοδηγού ήταν το πρανές, κι έτσι, ενώ προσπάθησε δεν κατάφερε να το ανοίξει.»

Οι πυροσβέστες με εξοπλισμό τράβηξαν το αυτοκίνητο από τον ποταμό, ενώ ερεύνησαν για ώρες το σημείο μέχρι να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κι άλλο άτομο.