H Χερσόνησος κλείνει φέτος τα 31 χρόνια της(ιδρύθηκε το 1979) κι όμως μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη ότι σε αυτό το διάστημα έχει πετύχει πάρα πολλά και αποτελεί αναμφίβολα το καμάρι του λιμανιού.

Στα τρία τελευταία χρόνια η Χερσόνησος έχει εισέλθει στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου συμμετέχοντας στην Γʼ Εθνική κατηγορία όπου αρχικά μαζί με τον ΠΟΑ και πλέον μόνη της εκπροσωπεί το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο.

Στα δυο πρώτα χρόνια παρότι δύσκολα για τους νεοφώτιστους τα κατάφεραν μια χαρά και μάλιστα η δεύτερη σεζόν πήγε πολύ καλύτερα από την πρώτη με την Χερσόνησο να εξασφαλίζει από νωρίς την παραμονή της και να τερματίζει τελικά στην εξάδα.


Οι ερυθρόλευκοι έχουν καθιερωθεί πλέον ως μια από τις δυνάμεις του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και στόχος τους είναι να παραμείνουν σε επαγγελματικό επίπεδο παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν(και αυτή) την ομάδα.

Η νέα χρονιά αναμένεται να είναι κομβική για την πορεία της Χερσονήσου καθώς τα δεδομένα είναι διαφορετικά και η προσπάθεια της για παραμονή θα είναι ακόμα πιο δύσκολη από τα δυο προηγούμενα χρόνια. Κι αυτό γιατί φέτος έγινε «αποψίλωση» στο έμψυχο δυναμικό και έφυγαν από την ομάδα παίκτες-κλειδιά που αντικαταστάθηκαν κυρίως από νέα παιδιά. Η στροφή...έγινε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και καθώς η Χερσόνησος είναι μεν ως περιοχή από τις πιο εύπορες στην Κρήτη αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι ποτέ ο κόσμος της δεν στήριξε με ιδιαίτερο πάθος αυτή την σημαντική προσπάθεια της ομάδας της. Χρηματοδότης της ΠΑΕ είναι ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας Κώστας Παπαδάκης που μαζί με τους συνεργάτες του οραματίστηκαν μια ομάδα που θα εκπροσωπεί επάξια την περιοχή και θα μπορεί να στέκεται στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Αυτός ο στόχος εξακολουθεί να υφίσταται ωστόσο η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το περιορισμένο ενδιαφέρον που υπάρχει γενικά για την ομάδα από τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής έχουν αλλάξει την φιλοσοφία της διοίκησης. Σε αυτό το πνεύμα το φετινό καλοκαίρι σηματοδότησε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Απόφαση της διοίκησης ήταν να μειωθεί περίπου στο 50% το μπάτζετ και στο πλαίσιο αυτό άφησε να φύγουν οι παίκτες που αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά της. Στην νέα Χερσόνησο δεν υπάρχει ούτε ο Κίτσας, ούτε ο Τζανετής, ούτε ο Καλαϊτζίδης, ούτε ο Χαντί, ούτε ο Πατελής και πολλοί ακόμα οι οποίοι συνέθεταν τον κορμό αυτής της ομάδας. Στη θέση τους ήρθαν κυρίως νέα παιδιά που δεν έχουν την εμπειρία αλλά διαθέτουν το ταλέντο και θα πάρουν την ευκαιρία. Αποχώρησαν συνολικά 15 ποδοσφαιριστές και αποκτήθηκαν 11 με πιο σημαντική μεταγραφή του τερματοφύλακα Γιώργου Καλομοίρη που ήρθε από την Παναχαϊκή και αναμένεται να καλύψει το κενό που άφησε ο Καλαϊτζίδης. Στα θετικά και το ότι παρέμεινε τελικά έστω και από...σπόντα ο Ραπτάκης που πήγε αλλά δεν έμεινε στον Πανθρακικό και δοκιμάστηκε χωρίς όμως να αποκτηθεί από τον ΟΦΗ.

Ο Άγγελος Βαρδάκης έχει φέτος πιο δύσκολο έργο απ΄ ό,τι είχε πέρυσι την ίδια εποχή. Καλείται να δημιουργήσει ουσιαστικά μια νέα ομάδα και να «παντρέψει» την εμπειρία των λίγων «μεγάλων» που έμειναν με τους νέους. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια: παραμονή και καλό ποδόσφαιρο. Έχει απλά δυσκολέψει και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια παρά το γεγονός ότι λόγω της πτώσης της Καλαμάτας και του Αιγάλεω στο περιφερειακό θα υποβιβαστούν από τον Νότιο όμιλο μόλις τρεις ομάδες.