Του Κώστα Μπογδανίδη

“Ρουλέτα” για τους αντιπεριφερειάρχες

ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ: Δεν διεκδικώ κανένα κληρονομικό δικαίωμα


Στο ΠΑΣΟΚ μετά το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων για τους υποψηφίους περιφερειάρχες, έχει ανοίξει ένα νέος κύκλος συζητήσεων για τους…διορισμένους αντιπεριφερειάρχες-θέσεις για τις οποίες θα δοθεί μεγάλη μάχη στην Κρήτη και όχι μόνο. Χθες, παρέμβαση στο θέμα έκανε η κ.Σχοιναράκη με μία δήλωση η οποία όμως και πάλι δεν ξεκαθάρισε τι ακριβώς θα πράξει.

Οι 4 θέσεις των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών στην Κρήτη είναι… λουκούμι, καθώς το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο κ.Αρναουτάκης περιφερειάρχης είναι κάτι παραπάνω από πιθανό και οι αντιπεριφερειάρχες του θα είναι μόνιμοι, δεν θα κυνηγήσουν σταυρό και φυσικά θα έχουν ένα σούπερ μισθό για μια ολόκληρη θητεία!

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, η πίεση σε κομματικό επίπεδο αυξάνεται και δεν αφορά μόνο εκείνους που κατέθεσαν αίτηση για να είναι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, αλλά και άλλους παράγοντες οι οποίοι βλέπουν με καλό μάτι τη θέση αυτή.

Φυσικά στο σκηνικό που στήνεται οι περισσότεροι δεν λογαριάζουν τον…ξενοδόχο που σε αυτή την περίπτωση δεν είναι άλλος από τον κ.Αρναουτάκη. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης θα έχει τον πρώτο λόγο στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου -σε συνεργασία βέβαια με τα κομματικά όργανα- αλλά είναι εκείνος που θα αποφασίσει. Και ειδικά για το Ηράκλειο για το οποίο ο κ.Αρναουτάκης επιθυμεί να έχει τον πρώτο λόγο: εδώ θα είναι η δική του έδρα, από εδώ θα παίρνονται οι αποφάσεις, εδώ θα γίνεται το επικοινωνιακό παιγνίδι και προφανώς ο αντιπεριφερειάρχης πρέπει να είναι ταυτόχρονα σοβαρή και αναγνωρίσιμη προσωπικότητα, αλλά και να έχει «χημεία» με τον ίδιο.

Άρα η επιλογή για τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου μπορεί και να είναι έξω από τα πρόσωπα που έχουν επισήμως καταθέσει υποψηφιότητα (Μ. Αστρινάκης, Ν. Μπουρναζάκης, Γ. Αλεξάκης, Μ. Αλεξάκης, Δ. Συγγελάκη, Χ. Μιχαλόπουλος)

Με τη Σχοιναράκη

Οι πληροφορίες για τον “σασμό” μεταξύ Σχοιναράκη-Αρναουτάκη που επιχειρούν ορισμένοι έφτασαν χθες και στη Νομαρχία καθώς δημοσιογράφοι ρώτησαν τη νομάρχη εάν πρόκειται κάτι τέτοιο να γίνει.

“Για να γίνει σασμός πρέπει να έχει προηγηθεί χαλασμός! Και χαλασμός δεν έχει γίνει!”, απάντησε χαριτολογώντας η κ. Σχοιναράκη, θέλοντας να πει ότι δεν έχει διαρρήξει τις σχέσεις της με τον κ. Αρναουτάκη. Και από τη Νομαρχία έλεγαν ότι αργότερα θα δοθεί δήλωση της νομάρχου με την οποία θα κλείσει το θέμα.

Ωστόσο, η δήλωση που μοιράστηκε δεν κλείνει το θέμα και μάλλον αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θέλει…κληρονομικώ δικαίωματι να αναλάβει, υπενθυμίζοντας ότι θέλει να κριθεί για το έργο της. Το αφήνει και πάλι ανοιχτό διότι ίσως και η ίδια δεν ξέρει πού θα πάει το πράγμα. Συγκεκριμένα η κ.Σχοιναράκη αναφέρει:

“Σʼ όλη τη διάρκεια της θητείας μου εργάστηκα τόσο για τις υποθέσεις αυτές καθʼ αυτές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, όσο και για την προετοιμασία της επαναστατικής αλλαγής που επιφέρει ο Καλλικράτης στην Περιφέρεια, με κορυφαία δραστηριότητα τη συμφωνία με την Κίνα για την πώληση των κρητικών προϊόντων στην κινέζικη αγορά, συμφωνία την οποία επικρότησαν με θέρμη και οι τρεις άλλοι συνάδελφοι νομάρχες της Κρήτης.

Θέλω να πιστεύω ότι συνολικά το έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου την περίοδο 2007-2010, η θητεία μου και η σκληρή δουλειά των συνεργατών μου, καθώς και όλων των υπαλλήλων της Νομαρχίας αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την Περιφέρεια Κρήτης.

Ένα τέτοιο έργο, αλλά και η προσωπική μου στάση στα πράγματα, δεν συνάδουν να υπάρχει και κληρονομιά και κληρονόμος. Δεν διεκδικώ λοιπόν κανένα κληρονομικό δικαίωμα επειδή δούλεψα με ψυχή για τους συμπατριώτες μου. Με τιμούν όσα λέγονται από συναδέλφους και κυρίως από τους πολίτες και αρκούμαι σʼ αυτό.

Η πρόκληση είναι μεγάλη και εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλους όσοι εργαστούν για το θεσμό.”