Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού» σε κάθε γωνιά της Κρήτης και της Ελλάδας. Χιλιάδες πιστοί συνέρευσαν στα διάφορα μοναστήρια και μονές απʼ άκρη σʼ άκρη της χώρας, προκειμένου να τιμήσουν τη Μητέρα του Θεανθρώπου, αλλά και όλων των ανθρώπων.

Κατά χιλιάδες προσήλθαν οι προσκυνητές και στους ναούς και μοναστήρια που υπάρχουν και στους τέσσερις νομούς του νησιού, που πανηγυρίζουν.

Στο Ηράκλειο, πολλοί ήταν οι πιστοί που βρέθηκαν στην Παναγία την Παντάνασα στο Παλιόκαστρο, όπου κάθε χρόνο, το «χρώμα» εορτασμού της γιορτής είναι ιδιαίτερο.

Στο «ιερό ησυχαστήριο» της Παντάνασας εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία του Σαββάτου, με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας, καθώς και την Λειτουργία της Κυριακής.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε παράλληλα στην Παναγίτσα Μασταμπά, όπου αποτελεί τον μεγαλύτερο ιερό ναό Παναγίας στο κέντρο της πόλης.

Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που παρευρέθηκαν επίσης στις πανηγυρικές εκδηλώσεις και στη Θεία Λειτουργία της Παναγίας Καμαριανής στο δήμο Νέας Αλικαρνασσού.

Εκδρομή είχε διοργανωθεί επιπρόσθετα, με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών για την Παναγία στον Κουδουμά, μια από τις θαυματουργές Παναγίες του νομού Ηρακλείου.

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου και στην Νεάπολη με το πανηγύρι στην Παναγία του χωριού να συγκεντρώνει χιλιάδες πιστών τόσο από την περιοχή, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στην Κρήτη ακόμα γιόρτασαν τον Δεκαπενταύγουστο, ο ναός της Παναγίας της Χαρακιανής , επί της Εθνικής οδού Ηρακλείου – Ρεθύμνου αλλά και ο Ιερός Ναός της Παναγίας «Φανερωμένης της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών.

Αφιερωμένα στην Παναγία είναι και πολλά μοναστήρια. Μεταξύ αυτών, τα μοναστήρια της Παλιανής, της Αγκαράθου, της Καλυβιανής, της Οδηγήτριας, η Μονή Κρουσταλένιας, η Αγία Μονή Βιάννου καθώς και το Βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας.