Την πόρτα του ΟΦΗ για την απόκτηση του Μανόλη Μονιάκη χτύπησε ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες κατέθεσαν επίσημη πρόταση για τον νεαρό αμυντικό με τον ΟΦΗ να απαντά ζητώντας ένα ποσό ανάλογο της αξίας του ποδοσφαιριστή για την παραχώρηση του.

Το θέμα Μονιάκη αναμένεται να απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα την κρητική ομάδα καθώς για τον παίκτη σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» έχουν δείξει ενδιαφέρον και δυο ακόμα ομάδες πλην Πανιωνίου από την Σούπερ Λίγκα καθώς και άλλη μια από την Κύπρο. Στον ΟΦΗ δεν κλείνουν την πόρτα σε κανένα ποδοσφαιριστή, πόσο δε μάλλον στον Μονιάκη που θεωρείται ένας από τους εξελίξιμους νέους παίκτες. Οι επαφές με τις ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Ηρακλειώτη παίκτη θα συνεχιστούν και το βέβαιο είναι πως αν υπάρξει πρόταση που να ικανοποιεί οικονομικά την κρητική ΠΑΕ θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα. Σε περίπτωση που παραχωρηθεί ο Μονιάκης ο ΟΦΗ δεν θα προχωρήσει σε άλλη μεταγραφή για την θέση αυτή με δεδομένο ότι υπάρχουν Πίτσος, Καρακατσάνης ενώ μπορούν να παίξουν ακόμα και οι Κιάσσος, Μπερτίν.

Κατά τα άλλα χθες υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο ο Βλόνταρτσικ. Ο Πολωνός δέχθηκε αναπροσαρμογή και θα παραμείνει στην ομάδα με μειωμένες αποδοχές σε σχέση με το περσινό του συμβόλαιο. Αυτός ήταν και ο όρος που είχε τεθεί από την αρχή στις συζητήσεις για την παραμονή του υψηλόσωμου φορ. Σε αντίθεση με τον «Βλο» παρελθόν αποτελεί ο Σταθόγλου με τον οποίο η συνεργασία λύθηκε χθες κοινή συναινέσει. Στο μεταγραφικό μέτωπο ο ΟΦΗ εξακολουθεί να βλέπει προς την πλευρά του Πόποβιτς ενώ κινείται ακόμα και για την απόκτηση ενός επιθετικού με προτεραιότητα στην ελληνική αγορά όπου ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις Αθανασιάδη, Σουλτανίδη και Σολάκη.