Συγγενείς και άτομα με τα οποία συναντήθηκε ο επιχειρηματίας Δ. Κασσαβέτης στο πανηγύρι που έγινε στο χωριό της μητέρας του (Μελέσες) λίγες ώρες πριν την έκρηξη στις εγκαταστάσεις της Suzuki, αναμένεται να κληθούν τις επόμενες ημέρες για κατάθεση στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Η κλήση τους για κατάθεση αναμένεται μετά την τέλεση της κηδείας η οποία προγραμματίζεται να γίνει αύριο Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένειά του ζητά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ώστε να εξεταστεί αν υπήρχε και άλλο άτομο στο χώρο του συνεργείου το οποίο πρόλαβε να απομακρυνθεί πριν από την έκρηξη.

Άτομο του περιβάλλοντός του μας είπε ότι πριν ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας ξεκινήσει τη μετακόμιση, είχε σημειωθεί στις εγκαταστάσεις της λ. Εθνικής Αντιστάσεως διάρρηξη σε δύο πόρτες. Είναι όμως άγνωστο εάν είχε αναφέρει το περιστατικό αυτό στην Αστυνομία.

Επιστήθιος φίλος του 58χρονου με τον οποίο είχε μιλήσει ο Δ. Κασσαβέτης την περασμένη Κυριακή μιλώντας στην «Π» τόνισε ότι είχε τηλεφωνήσει σε τρεις φίλους του προκειμένου να πάνε μαζί στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στο χωριό της μητέρας του. Κανείς όμως δεν τον ακολούθησε.

Εκεί παρέμεινε για αρκετές ώρες απʼ όπου κι αναχώρησε γύρω στις 4 το πρωί. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι συναντήθηκε και με μία παλιά υπάλληλο του η οποία εργαζόταν παλαιότερα στην έκθεση με τα αυτοκίνητα που διατηρούσε στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως.

«Ο Δημήτρης μετά το έμφραγμα που είχε πάθει πριν από λίγο καιρό, είχε δει διαφορετικά τη ζωή. Η διάθεσή του είχε βελτιωθεί πολύ, πήγαινε στον Κούλε για περπάτημα, είχε μειώσει αρκετά το κάπνισμα, μέχρι που έλεγε μάλιστα ότι ήθελε να το κόψει», δήλωσε στην «Π» άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος, ο οποίος πρόσθεσε: «Αρχικά τα χρέη που είχε σε κάποιες τράπεζες τον είχαν ρίξει πολύ ψυχολογικά.

Μετά όμως προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό και ήταν αισιόδοξος πως θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό που μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι δε βρέθηκε η μία από τις δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας που είχε, η οποία ήταν ενεργοποιημένη μέχρι και σήμερα το πρωί (χθες) όταν τον κάλεσα.

Επίσης στο χώρο εργαζόταν κι ένας νεαρός που βοηθούσε στη μετακόμιση. Τον ρώτησα εάν υπήρχε αυτή η φιάλη του υγραερίου, εάν την είχε δει πριν και μου είπε πως όχι».

Στην Κρήτη αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη είδηση έφτασε η αδερφή του 58χρονου επιχειρηματία, η οποία μένει στο εξωτερικό.

Μέχρι χθες το απόγευμα πάντως η ηλικιωμένη μητέρα του η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας δεν είχε πληροφορηθεί για το θάνατο του παιδιού της.