Eχοντας πάρει το “πράσινο” φως από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Εργοτέλη Απόστολο Παπουτσάκη, τα μέλη της επιτροπής μπάσκετ της ομάδας και ο προπονητής Γιώργος Μακράκης επεξεργάζονται τις τελικές προτάσεις που θα καταθέσουν στην επόμενη καθοριστική συνάντηση όπου και θα προκύψει το οικονομικό πλάνο στο οποίο θα στηριχθούν οι “κιτρινόμαυροι”.

Εντός των ημερών θα ολοκληρωθούν κι οι συζητήσεις με τους αθλητές που οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση του τοπικου πρωταθλήματος, από το αποτέλεσμα των οποίων θα καθοριστούνοι μεταγραφικές αναζητήσεις.

“Βρισκόμαστε στην τελική φάση των συζητήσεων και μπορώ να πω ότι ένα μεγάλο ποσοστό των παικτών θα παραμείνει. Παράλληλα κάνουμε μια έρευνα αγοράς για περιπτώσεις αθλητών που ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας.

Πρώτα όμως πρέπει να αποφασιστεί το ύψος του μπάτζετ και μετά να προχωρήσουμε σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις”, τόνισε ο προπονητής του Εργοτέλη Γιώργος Μακράκης και ανέλυσε τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η επιλογή των παικτών που θα ενταχθούν στην ομάδα:

“Σκοπός μας είναι να αποκτήσουμε αθλητές με φιλοδοξίες και κίνητρο έτσι ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν ουσιαστικά στην ομάδα. Σίγουρα μιας ενδιαφέρει και το κρητικό στοιχείο όσο αυτό είναι εφικτό. Το σίγουρο είναι ότι ανεξάρτητα με τον στόχο της ομάδας, η φιλοσοφία της πρέπει να είναι σταθερή.

Να έχει τον δικό της κορμό κάθε χρόνο, να προσθέτει όλο και λιγότερα κομμάτια από μεταγραφές και βέβαια να προωθεί παιδιά από την υποδομή”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πρώτες επαφές που έγιναν μεταξύ της τεχνικής ηγεσίας, της επιτροπής μπάσκετ και του κ. Παπουτσάκη, συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα που αφορούν την οργάνωση του συλλόγου και ειδικότερα τη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης των μικρότερων τμημάτων.

Ο Εργοτέλης πρωταγωνίστησε φέτος στα τοπικά πρωταθλήματα (πήρε τους τίτλους νέων ανδρών, παίδων, παμπαίδων Αʼ), γεμίζοντας με υπερηφάνεια τους ανθρώπους του. Το πρόβλημα εντοπίζεται ως γνωστόν στη μη επάρκεια των γηπεδικών εγκαταστάσεων. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες σκέψεις για δημιουργία νέων χώρων που θα καλύψουν τις ανάγκες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μπορούν να γίνουν όλες πραγματικότητα...

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, αυτές θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές Ιουλίου ενώ την προσεχή Τετάρτη θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων της Γʼ Εθνικής.