Βγαίνουν μπροστά οι “μνηστήρες” των νέων δήμων

Η αιφνιδιαστική κίνηση του κ.Ραγκούση να καταθέσει το νομοσχέδιο για τον “Καλλικράτη” χθες στη Βουλή, αλλά και οι διορθωτικές κινήσεις στο νομό Ηρακλείου δεν ήταν αρκετές να κλείσουν τα μέτωπα των αντιδράσεων.

Στο Καστέλλι,την Αλικαρνασσό, το Ζαρό οι αντιδράσεις είναι σφοδρές, ενώ τώρα εγείρονται κι ενστάσεις για τις έδρες που έχουν οριστεί!

Οι δήμοι στο Ηράκλειο έγιναν 8, ο δήμος Φαιστού αποτελείται πλέον από τους δήμους Τυμπακίου, Μοιρών και Ζαρού. Ο (νέος) δήμος Γόρτυνας αποτελείται από το δήμο Κόφινα, Γόρτυνας, Ρούβα και Αγίας Βαρβάρας. Ο δήμος Αστερουσίων συνενώνεται με τους δήμους Αρχανών και Νίκου Καζαντζάκη. Ο δήμος Καστελλίου συνενώνεται με το Αρκαλοχώρι και το Θραψανό. Η Βιάννος μένει μόνη της!

Στο μεταξύ, οι συνενώσεις δημιουργούν νέα δεδομένα και στις υποψηφιότητες που έρχονται για την Περιφέρεια και τους καινούργιους δήμους καθώς η συγκρότηση μεγάλων σχημάτων αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον ακόμη και πρωτοκλασάτων πολιτικών παραγόντων οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα περιορίσουν την ισχύ-και τις φιλοδοξίες-των σημερινών δημάρχων.