Εναν ακόμα εκπρόσωπο στις Εθνικές κατηγορίες, κέρδισε το ηρακλειώτικο μπάσκετ με την άνοδο του Εργοτέλη στη Γʼ Εθνική.

Οι “κιτρινόμαυροι” συνδύασαν την κατάκτηση του Παγκρήτιου τίτλου με τη συμπλήρωση τεσσάρων δεκαετιών από την πρώτη αντίστοιχη επιτυχία τους κι έχουν κάθε δικαίωμα να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους, στιγμές που στερήθηκαν χάνοντας αλλεπάλληλους τελικούς τα τελευταία χρόνια. “Ισως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα το κατόρθωμά μας”, είπε ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του συλλόγου κ. Βασιλειάδης, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την πορεία της ομάδας. Η δικαίωση για τις επιλογές του καλοκαιριού ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του αφού για να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας, έπρεπε να αποδώσει τα μέγιστα το τρίπτυχο: διοίκηση, τεχνικό τιμ και αθλητές.

“Κουραστήκαμε πολύ για να οργανώσουμε σωστά την ομάδα και το τελικό αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Είχαμε τη βοήθεια του Ερασιτέχνη την οποία θα χρειαστούμε και στο μέλλον”, πρόσθεσε ο κ. Βασιλειάδης, ο οποιός μαζί με τα μέλη της ομάδας, φιλάθλους και αρκετούς γνωστούς παράγοντες του Εργοτέλη, γιόρτασαν την άνοδο στο “Del Mar” του κ. Δασκαλάκη.

Οσο για την επόμενη μέρα, το σίγουρο είναι ότι δε θα χαθεί πολύτιμος χρόνος:

“Θα απολαύσουμε για λίγες μέρες αυτή την επιτυχία που τόσο μας είχε λείψει και μετά θα στρωθούμε στη δουλειά. Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε την πρώτη συνάντηση για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου όπου οι απαιτήσεις θα είναι μεγάλες”, κατέληξε ο έμπειρος παράγοντας του Εργοτέλη.

Βλέποντας τη φετινή πορεία του Εργοτέλη προς τον τίτλο, ίσως κάποιοι να ισχυριστούν ότι ήταν εύκολη. Τους διαψεύδει ο Γιάννης Βισκαδουράκης που βοήθησε πολύ την ομάδα του στα πλέι οφ: “Δεν ήταν καθόλου εύκολος ο δρόμος μας. Κουβαλούσαμε τον τίτλο του φαβορί κι έπρεπε να αποδεικνύουμε την αξία μας σε κάθε ματς. Δουλέψαμε πολύ στο γήπεδο, χωρίς ρεπό και ανταμειφθήκαμε με τον τίτλο. Είναι ευλογία Θεού αυτές οι στιγμές και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Η διοίκηση, ο προπονητής και ο κόσμος ήταν δίπλα μας κάθε στιγμή και τους αφιερώνουμε το πρωτάθλημα”.

Ο Εργοτέλης συνέχισε την παράδοση των πρωταθλητών Κρήτης τα τελευταία χρόνια, κάνοντας το νταμπλ (στον τελικό του Κυπέλλου είχε νικήσει το Δειλινό).

Μεγάλο μερίδιο των επιτυχιών αυτών, ανήκει οπωσδήποτε στον προπονητή της ομάας Γιώργο Μακράκη, ο οποίος είχε πανηγυρίσει τίτλους με τον Εργοτέλη ως νεαρός αθλητής και στην επιστροφή του μετά από 20 χρόνια την οδήγησε στην κορυφή.

“Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία και τον τρόπο που σκέφτονται τα παιδιά και νομίζω πως τα καταφέραμε. Κάναμε μεγάλες θυσίες φέτος, είχαμε φοιτητές και μαθητές στην ομάδα αλλά ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις. Δεν είναι τυχαίο που πετύχαμε και νομίζω πως αυτό φάνηκε και με τη διαφορά μας στα πλέι οφ”, τόνισε ο κ. Μακράκης που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Εργοτέλη είχε μιλήσει για ένα τριετές πλάνο ,το πρώτο μέρος του οποίου υλοποιήθηκε φέτος. Απομένει φυσικά η σταθεροποίηση στις Εθνικές κατηγορίες, κάτι που μόνο εύκολο δε μπορεί να θεωρηθεί.Συγχαρητήρια

Η ΠΑΕ Διεθνής Ενωσις Εργοτέλης συγχαίρει με ανακοίνωσή της ολόθερμα την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κρήτης και την άνοδο στη Γʼ εθνική κατηγορία. “Ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον που αποδεικνύουν τη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία του συλλόγου τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα”,τονίζει χαρακτηριστικά.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση έβγαλε και το Δ.Σ. του ΑΟΝΑ Ηρόδοτος: “Ευχόμαστε στον Εργοτέλη να εκπροσωπήσει επάξια την Κρήτη στη Γʼ εθνική κατηγορία”.