Tα μάτια των θεατών της χθεσινής αναμέτρησης του Ηροδότου με τον ΠΑΟΚ... “πόνεσαν” στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα από την έλλειψη δημιουργίας, θεάματος, και πάθους που απεικονίστηκαν πλήρως από τη “λευκή” ισοπαλία 0-0 μεταξύ των δύο ομάδων.
Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο δείκτης ποιότητας ήταν υπό του μηδενός, Ηρόδοτος και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν τους βαθμούς, αλλά και τις... εντυπώσεις που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν κολακευτικές για κανέναν.
Κι αν για τον ΠΑΟΚ ο βαθμός της ισοπαλίας “θωράκισε” ακόμα περισσότερο τη θέση του στην κατάταξη, τα πράγματα “σκούρυναν” πιο πολύ για τον Ηρόδοτο ο οποίος βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δυσάρεστη θέση, και “καίγεται” για βαθμούς τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.
Και σαν να μην έφτανε η... κακοποίηση του ποδοσφαίρου στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα, ήρθε και η 9λεπτη διακοπή από το 67ʼ έως το 76ʼ για να “δέσει το γλυκό”. Τα καρεκλάκια που πετούσαν στο γήπεδο οι οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν τον κ. Μπουλέρο να διακόψει το ματς, μέχρις ότου τα πράγματα ηρεμήσουν στην εξέδρα. Αυτό είχε ως συνέπεια να ολοκληρωθεί το ματς στο... 103ʼ χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.
Ο Ηρόδοτος μπήκε “φουριόζος” στο γήπεδο, και προσπάθησε να επιβληθεί από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στο 14ʼ είχαν την πρώτη καλή τους στιγμή με τον Ατσαλή να σουτάρει σε δεύτερο χρόνο άουτ μέσα από την περιοχή.
Στο επόμενο λεπτό οι “κυανόλευκοι” πλησίασαν στο γκολ με τον Κοζυράκη να “κόβει” τη μπάλα από θέση μέση δεξιά στον Ατσαλή ο οποίος από το σημείο του πέναλτι σούταρε για να μπλοκάρει ο Μπακόπουλος. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε στην συνέχεια και στο 22ʼ ο Λεμονάκης επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο αρχικά η άμυνα και στη συνέχεια ο Κάργατζης έδιωξαν σε κόρνερ.
Η ροή του αγώνα δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις στα υπολειπόμενα λεπτά με τον Ηρόδοτο να φτάνει στα... πέριξ της εστίας του Μπακόπουλου χωρίς όμως να πατάει περιοχή και τον ΠΑΟΚ να βασίζεται σε ατομικές εξάρσεις.
Το θέαμα ήταν... αποκαρδιωτικό και από τις δύο πλευρές που είχαν εγκλωβιστεί σε μια αναμέτρηση που δεν προσφερόταν για χειροκροτήματα.
Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ηρόδοτος ήταν
“άνευρος” και ο ΠΑΟΚ χωρίς να υπερβάλει εαυτόν ήταν περισσότερο επικίνδυνος.
Στο 58ʼ ο Κουράκης δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Κάργατζη να επέμβει, ενώ ο έμπειρος επιθετικός είχε σουτ 5 λεπτά αργότερα σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Φράγκου.
Στο 67ʼ ο Μπέρκης μετά από συνδυασμό με τον Καρβελά είχε σουτ άουτ, και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπουλέρος διέκοψε το παιχνίδι, καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν καρεκλάκια στον αγωνιστικό χώρο. Η διακοπή κράτησε 9 λεπτά μέχρις ότου ηρεμήσουν τα πνεύματα κι ενώ από τα μεγάφωνα γίνονταν συστάσεις καθώς υπήρξε κίνδυνος οριστικής διακοπής. Τελικά οι δύο ομάδες ξαναβγήκαν στο γήπεδο με τον Ηρόδοτο να χάνει ευκαιρία σε “κούρσα” του Κοζυράκη και σουτ από τα πλάγια που έδιωξε ο Μπακόπουλος. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε ισχυρό σουτ του Φωτόπουλου στο 86ʼ στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο ματς.
Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μακατουνάκη στον Κοζυράκη ενώ στο 89ʼ ο Δροσάκης είχε ακόμα ένα σουτ που κατέληξε άουτ. Ενώ στο 93ʼ ο Κοκκίνης είχε αριστερό μονοκόματο που κατέληξε άουτ.
Με λάθη η διαιτησία του κ. Μπουλέρου από το σύνδεσμο Χανίων, που “κιτρίνισε” τους Δοργιομανωλάκη, Κοζυράκη, Μπακόπουλο, Καινουργιάκη, Ζαμπετάκη.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Kάργατζης, Δοργιομανωλάκης, Δροσάκης, Καλογεράκης, Κοζυράκης, Μαγάκης (87ʼ Κοκκίνης), Τρουλάκης, Φράγκος, Χαντζής, Ατσαλής (66ʼ Φωτόπουλος), Κοντοζής (100ʼ λ.τ. Παντελάκης).
ΠΑΟΚ: Μπακόπουλος, Κάββαλος, Κατσαμάς (59ʼ Μπέρκης), Θεοδωράκης (92ʼ Τσερεβελάκης), Οικονομάκης (84ʼ Μακατουνάκης), Καινουργιάκης, Ζαμπετάκης, Οικονόμου, Κουράκης, Λεμονάκης, Καρβελάς.

