Την αστυνόμευση της Χερσονήσου και των Μαλίων την καλοκαιρινή περίοδο θα συζητήσουν σε σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στη Νομαρχία Ηρακλείου εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
Παρών θα είναι και ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Φώτης Γεωργόπουλος ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στις δύο τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», έχει ήδη ζητηθεί ενίσχυση ενόψει της θερινής περιόδου από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ , ωστόσο όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, η αστυνομική δύναμη που θα σταλεί θα είναι μικρότερη από την περυσινή.
Το στοιχείο αυτό προβληματίζει τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ οι οποίοι καλούνται με ελάχιστες δυνάμεις να αστυνομεύσουν μία μεγάλη περιοχή την οποία κατακλύζουν χιλιάδες τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μέγαρο
Την πρώτη του επίσκεψη στην Α.Δ Ηρακλείου όπου υπηρέτησε με επιτυχία ως Αστυνομικός Διευθυντής θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη ο ΓΑΔΚ κ. Γεωργόπουλος.
Ο κ. Γεωργόπουλος αναμένεται να συζητήσει με τους αξιωματικούς του Ηρακλείου την έξαρση των ληστειών το τελευταίο διάστημα, των ζωοκλοπών και άλλων θεμάτων αναζητώντας λύσεις για τον περιορισμό των φαινομένων αυτών.
Από την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ έχουν ζητηθεί οι σχεδιασμοί τους αναφορικά με την αστυνόμευση του νομού και το σχέδιο αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες.
Στην αγορά
Ο συντονισμός των ελέγχων ενόψει του Πάσχα, αλλά και ο προγραμματισμός για την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού, θα τεθούν σε σύσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στη Νομαρχία.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, κ. Γιάννης Μεσοδιακάκης, οι Δήμαρχοι Χερσονήσου και Μαλίων, υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και τη Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή και Εμπορίου, καθώς και ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού κ. Δημήτρης Χρονάκης.

