«Μιλάμε για Ουγκάντα…». Αυτό τον χαρακτηρισμό έδωσε ο Κώστας Κιάσσος για τα όσα συνέβησαν στην Καισαριανή μιλώντας χθες στον Athletic Radio 104.2. Ο έμπειρος παίκτης αναφέρθηκε στην πορεία του ΟΦΗ τονίζοντας ότι στόχος είναι η απευθείας άνοδος ενώ στάθηκε και στην συνάντηση που έγινε προχθές στην Αθήνα με πρωτοβουλία της ΕΠΑΕ και με τη συμμετοχή του ΠΣΑΠ για τα προβλήματα στα πρωταθλήματα Β - Γ Εθνικής.

Καταρχήν αναφερόμενος στα όσα έγιναν στο ματς της Καισαριανής επεσήμανε: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ για την διαιτησία γιατί και αυτοί είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη. Έχει όμως διαφορά όταν χάνεις τον έλεγχο του αγώνα. Επειδή τελείωσα το ματς και σαν αρχηγός και συζήτησα μαζί του. Το ματς του «έφυγε». Είναι πραγματικότητα ότι δεν υπάρχει προστασία και κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Μιλάμε για Ουγκάντα». Για την μέχρι τώρα πορεία του ΟΦΗ ανέφερε: «Η ομάδα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά ενώ δεν είχαμε και τύχη. Με το νέο προπονητή έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Είναι χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ξέρει τη κατηγορία.. Αν είχαμε 5-6 βαθμούς ακόμη θα ήταν η ιδανική συγκομιδή. Δεν μιλάω για τα εκτός αλλά για τα εντός έδρας παιχνίδια. Ο ΟΦΗ βρίσκεται σε μια καλή θέση κάνοντας ένα πολύ μέτριο ξεκίνημα. Ακόμα και τώρα όμως δεν είμαστε η σούπερ-ομάδα. Έχουμε διάρκεια, που αυτό το στοιχείο δίνει προσωπικότητα στην ομάδα». Για την συνέχεια πρόσθεσε: «Έχουμε στόχο την απευθείας άνοδο. Η Κέρκυρα έχει ξεφύγει αλλά το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η έδρα. Αν κερδίζαμε τα ματς με Πανσερραϊκό και Εθνικό θα είχαμε 32 βαθμούς». Για την συνάντηση στα γραφεία της ΕΕΠ ο Κιάσσος είπε: “Συζητήθηκαν αρκετά προβλήματα κυρίως οικονομικά και το θέμα των «στημένων» αγώνων και τονίσαμε ότι δεν είναι καλό να συζητάμε εμείς οι ίδιοι αυτό το θέμα γιατί φανταστείτε τι θα γίνει μετά Στην Γ Εθνική υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ζουν με δανεικά. Προτείναμε να ακολουθηθεί το «ισπανικό μοντέλο». Μια ομάδα όταν οφείλει σε παίκτες θα πρέπει στο τέλος της χρονιάς να τους εξοφλεί. Διαφορετικά αυτή η ομάδα θα αποβάλεται. Δεν ενδιαφέρεται κανένας για την Βʼ και την Γʼ Εθνική. Προτείναμε στην επόμενη συνάντηση να βρίσκονται και αρχηγοί ομάδων της Σούπερ Λίγκα».

Τέλος για το ενδιαφέρον της Παναχαϊκής ο Κιάσσος τόνισε: «Ο κ. Κούγιας έχει κάνει πρόταση στον ΟΦΗ αλλά από ό,τι γνωρίζω από την ομάδα υπάρχει άρνηση. Εγώ ήρθα στην ομάδα, το ήθελα πολύ και έχω χρέος να βοηθήσω για την άνοδο. Στο ποδόσφαιρο όμως κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται κι αν ενδιαφερθεί κάποια για εμένα τότε θα αποφασίσει η ομάδα τι θα πράξει».