Άνοιξε η πόρτα της εξόδου για 5 στον ΟΦΗ

Ο ΓΚΟΥΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ XΘΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΑΜΕΣΑ …ΑΦΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Τα χαρτιά του (και την πόρτα της εξόδου) άνοιξε χθες ο Νίκος Γκουλής σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις ενώ προανήγγειλε μεταγραφές που όπως είπε “θα συμβάλουν ώστε το καλό ρόστερ να γίνει ακόμα καλύτερο”. Ο τεχνικός του ΟΦΗ επιβεβαίωσε και επίσημα χθες ότι δεν υπολογίζει στους Μπούτ, Λάμεσιτς, Μαρίνκοβιτς καθώς και στους Τζανή και Γεωργίου και τους παρέπεμψε στη διοίκηση για τα περαιτέρω.

Την απόφαση του την ανακοίνωσε ο ίδιος στους πέντε ποδοσφαιριστές πριν από την προχθεσινή προπόνηση σε κατʼ ιδίαν συζήτηση που είχε μαζί τους ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε και το υπόλοιπο ποδοσφαιρικό τμήμα. “Είναι καλοί παίκτες αλλά τους ενημέρωσα ότι θα είναι καλύτερα γι΄αυτούς να πάνε σε ομάδα που θα παίζουν. Από δω και πέρα είναι θέμα της διοίκησης” είπε ο προπονητής του ΟΦΗ αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετέχουν οι παίκτες αυτοί στις προπονήσεις μέχρι να λύσουν τα συμβόλαια τους. Αυτοί οι πέντε λοιπόν θα αποτελέσουν παρελθόν ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις με τον Νίκο Γκουλή πάντως να επισημαίνει ότι “δεν είναι προτεραιότητα μας να φύγει ένα νέο παιδί” και να μην απαντά στην ερώτηση για τον Περογαμβράκη για τον οποίο φέρεται να έχει κάνει πρόταση ο ΠΟΑ και κατέληξε λέγοντας: “Μια ομάδα χτίζεται και εξελίσσεται. Αν δούμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξουμε θα το κάνουμε, αν όχι δεν θα κάνουμε κάποια άλλη ενέργεια”. Όσον αφορά στις μεταγραφές που ετοιμάζει ο ΟΦΗ ο Νίκος Γκουλής αναφέρθηκε στις συζητήσεις που συνεχίζονται: “Έχουν γίνει κάποιες επαφές και γράφονται κάποια ονόματα, άλλα είναι αληθινά και άλλα όχι. Για μια ακόμα φορά πρέπει να πω ότι θα είναι παίκτες στην ομάδα που θα βοηθήσουν τους ήδη υπάρχοντες. Επειδή είναι δύσκολο το κομμάτι των μεταγραφών, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Θέλουμε και ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα και θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας” είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι δεν αποκλείεται να σημειωθούν οριστικές εξελίξεις ακόμα και μέσα στις επόμενες ημέρες… “Πιστεύω ότι ίσως αυτήν την εβδομάδα να έχω κάποια εξέλιξη. Σίγουρα γίνονται συζητήσεις αλλά όλα είναι υποθετικά. Θέλουμε να έρθουν παίκτες με προσωπικότητα και ποιότητα. Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε όλα όσα δείχνουν τα παιδιά”.

Στο μέτωπο των μεταγραφών ο ΟΦΗ “χτυπάει” σε πολλές κατευθύνσεις. Όπως είπε και ο Γκουλής υπάρχουν οι βασικοί στόχοι αλλά και οι εναλλακτικές λύσεις ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη σε κάθε περίπτωση να κινηθεί αναλόγως. Λίγο-πολύ τα ονόματα που απασχολούν τον ΟΦΗ είναι γνωστά. Στην κορυφή της λίστας Γκουλή είναι οι Καούνος, Σουλτανίδης, Κάσας, Αμπουμπακάρι και ένας Έλληνας κεντρικός αμυντικός. Από αυτούς ο Αμπουμπακάρι μάλλον χάνεται για τον ΟΦΗ αφού τον πρόλαβε στην… στροφή ο Λεβαδειακός στον οποίο θα καταλήξει με τη μορφή δανεισμού ο Γκανέζος. Για τη θέση του αμυντικού χαφ υπάρχει και ο Βερόν που αποτελεί την εναλλακτική λύση και ήδη έχει γίνει προσέγγιση τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με την πλευρά του Αργεντινού. Στην επίθεση τα…κουκιά είναι μετρημένα. Οι παίκτες που βρίσκονται στο στόχαστρο του Γκουλή είναι συγκεκριμένοι και ένας από αυτούς θα αποτελέσει την τελική επιλογή. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι Καούνος, Σουλτανίδης καθώς ο τεχνικός του ΟΦΗ θέλει ένα παίκτη σε αυτό το στυλ που θα δίνει μάχες στην περιοχή και θα αντέχει στο “ξύλο”. Ο Κάσας είναι στα πλάνα του προπονητή του ΟΦΗ και αν αποκτηθεί προορίζεται για μια θέση πίσω από τους επιθετικούς. Για την άμυνα πρώτος στόχος παραμένει Έλληνας ποδοσφαιριστής που αποτελεί προσωπική επιλογή του Γκουλή. Ο παίκτης αυτός δεν είναι ο Φούφουλας του Ηρακλή ο οποίος είναι ανάμεσα στους παίκτες που έχουν προταθεί αλλά αποτελεί εναλλακτική λύση όπως και ο Μπιζέρα του ΠΑΟΚ.

Ενδέχεται εξάλλου ο ΟΦΗ να κινηθεί και για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ και ίσως ενός τερματοφύλακα αν και ο Νίκος Γκουλής απάντησε αρνητικά χθες για το δεύτερο λέγοντας ότι έχει τρείς τερματοφύλακες (Βεζυρίδης, Κασμερίδης, Ξενοδόχωφ).

Κατά τʼάλλα επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο ΟΦΗ κινείται από τώρα για να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο του Φράντς Μπερτίν λέγοντας χαρακτηριστικά: “Εγώ αυτό που βλέπω αυτό λέω. Ο Μπερτίν είναι ένας παίκτης που δίνει τον καλύτερο εαυτό του σε κάθε προπόνηση αλλά σε κάθε παιχνίδι και θα πρέπει να εισπράξει αυτήν την προσπάθεια που κάνει”.