Μια νίκη φέρνει πάντα τρεις βαθμούς. Αυτό δε βάζει όμως στην ίδια μοίρα κάθε τρίποντο που κατακτάται στο γήπεδο, καθώς μέσα σʼ αυτό δε συμπεριλαμβάνονται αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες. Ένας απʼ αυτούς είναι και το γόητρο που πάντοτε δίνει το “παρών” σε κάθε τοπικό ντέρμπι.

Ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει μεθαύριο στον Κρουσώνα τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του σε παιχνίδι τέτοιας κατηγορίας καθώς την προηγούμενη Κυριακή είχε επικρατήσει με 4-0 του Ηρόδοτου και τώρα υποδέχεται το Γιούχτα.

Ένας από τους παίκτες “βαρόμετρο” για την απόδοση του ΠΑΟΚ κάθε Κυριακή ο Μανώλης Καινουργιάκης επισημαίνει στην “Π” τους λόγους για τους οποίους μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του θα έχει πολλαπλά οφέλη πέραν των τριών βαθμών.

“Το Κυριακάτικο παιχνίδι είναι ντέρμπι παρά το γεγονός ότι μεταξύ των δύο ομάδων υπάρχει απόσταση στη βαθμολογία. Θέλουμε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη μετά το παιχνίδι με τον Ηρόδοτο για να βρεθούμε πιο ψηλά στην κατάταξη, να τονώσουμε περισσότερο την ψυχολογία μας και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας. Σημαντικό παράγοντα σε τέτοια παιχνίδια παίζει και το γόητρο. Αποτελεί επιπλέον κίνητρο για μας το γεγονός ότι θα παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Αρκεί βέβαια αυτό να μη μείνει στα λόγια αλλά να επεκταθεί και στην πράξη”.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μέσο η ομάδα του Κρουσώνα μετά τις θεαματικές διαφορές στο έμψυχο της δυναμικό που συντελέστηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε από το ξεκίνημα της περιόδου αρχίζει να αποκτά την ταυτότητα της στο γήπεδο.

“Σιγά-σιγά βρίσκουμε τα πατήματα μας. Η ομάδα αποκτά ταυτότητα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχουν λίγοι παίκτες σε σύγκριση με πέρυσι και έπρεπε να περάσει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να βρούμε τον επιθυμητό ρυθμό”. Τα αρνητικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και η τιμωρία στο παιχνίδι με την Αναγέννηση κόστισαν βαθμολογικά στον ΠΑΟΚ που είναι 10ος στην κατάταξη. Ο Μανώλης Καινουργιάκης πιστεύει ωστόσο ότι υπάρχουν όλα τα περιθώρια προκειμένου να υπερασπιστεί ο στόχος που είχε μπει από το ξεκίνημα της διοργάνωσης. “Ο αρχικός στόχος που είχαμε θέσει για να πάρουμε μια θέση στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος δεν αλλάζει. Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Με μια νίκη τα πράγματα στη βαθμολογία αλλάζουν κατά πολύ. Είναι εφικτό να τα καταφέρουμε”.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, Κατσαμάς, Μανουσάκης και Κουράκης δεν θα δώσουν το “παρών” στο μεθαυριανό ντέρμπι, ενώ δεν προπονήθηκε χθες λόγω ίωσης ο Θεοδωράκης.