Με συναυλία του Άρη Γαρουφαλή, του Θεόδωρου Κερκέζου και της Ορχήστρας Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά συνεχίζεται το φεστιβάλ «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2009» απόψε στις 9, στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Η Ορχήστρα αποτελεί την αιχμή του Πολιτιστικού δόρατος της Νομαρχίας του Πειραιά και είναι η μοναδική στην Ελλάδα.

Πρωτοεμφανίστηκε το 1992 ως κουαρτέτο σαξοφώνων Κερκέζου αλλά στο τέλος του 2002 πήρε την σημερινή της μορφή ως Ορχήστρα Σαξοφώνων Νομαρχίας Πειραιά χάρη στον Νομάρχη του Πειραιά Γιάννη Μίχα.

Αποτελούμενη από καταξιωμένους σαξοφωνίστες, κατάφερε μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, να θεωρείται ως ένα από τα σημαντικά μουσικά σύνολα της χώρας μας. Με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Θεόδωρο Κερκέζο, η ορχήστρα συνεργάζεται με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως οι A. Portugheis, F. Nicolosi, Δ. Τουφεξής, A. Γαρουφαλής, Α. Sponberg, F. Duroy, Μ. Safariants και εμφανίζεται σε αίθουσες και φεστιβάλ όπως: Espace Pierre Cardin (Παρίσι), “St. Petersburg Palaces” Ρωσία, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μ. Μ. Θεσ/κης, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ινστιτούτο Γκαίτε, Ελληνοαμερικανική Ένωση, και στην υπόλοιπη Ελλάδα: Φεστιβάλ «Δημήτρια» Θεσ/νίκης, Ναυπλίου, Σάμου «Φεστιβάλ Μ. Καλομοίρης», Πάτρας, Σαντορίνης, Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Ρωμαϊκής αγοράς (Ακρόπολις Αθηνών), «Αθήνα 2004- Πολιτιστικές εκδηλώσεις», Βεάκειο Θέατρο. Συνεργάζεται με το Γʼ πρόγραμμα της ΕΡΤ και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, ενώ οι συνθέτες: Μ. Θεοδωράκης, Θ. Αντωνίου, D. Visvikis, M. Csanyi-Wills Μ. Κανάς, Μ. Αλεξιάδης, Ι. Παπαδάτος, Β. Τενίδης . έχουν γράψει ή αφιερώσει έργα γιʼαυτήν.

Τον Ιούλιο 2008 έκανε την πρώτη μεγάλη περιοδεία της σε μεγάλα φεστιβάλ της Ιταλίας με 12 συναυλίες.

Μέρος των δραστηριοτήτων της, είναι οι εκπαιδευτικές συναυλίες στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση προσφορά της Νομαρχίας Πειραιά στους μαθητές της χώρας, και οι φιλανθρωπικές της συναυλίες όπου τα έσοδα διατίθενται για ανθρωπιστικούς σκοπούς (ανεγέρσεις παιδικών νοσοκομείων, ορφανοτροφείων, αγορά ασθενοφόρων, στέγαση απόρων κ.α.).

Με άριστες κριτικές και σχόλια, την έχει υποδεχθεί ο Αθηναϊκός τύπος, (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Η Καθημερινή της Κυριακής, Τα Νέα κ.α.) ενώ για το Πολιτιστικό της έργο η Ορχ. Σαξοφώνων Νομαρχίας Πειραιά έχει τιμηθεί από Δήμους και συλλόγους της χώρας.