Σε 5,5 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Σημαντικό παραμένει το ποσοστό των αναποφάσιστων, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το κεφάλαιο αυτοδυναμία.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26,5%, το ΠΑΣΟΚ 32%, το ΚΚΕ 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6%, ο ΛΑΟΣ 6,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,3%. Το 2,7% των ερωτηθέντων απαντά άλλο κόμμα, άκυρο, λευκό ή αποχή και το 19,9% (δηλαδή ένας στους πέντε ψηφοφόρους) δεν εκφράζει ακόμη άποψη.

Αποκαλυπτικές για την παραπάνω εικόνα είναι οι συσπειρώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων: Το ποσοστό της ΝΔ διαμορφώνεται στο 60% και του ΠΑΣΟΚ στο 76,3%. Σημαντικές είναι οι «διαρροές» του κυβερνώντος κόμματος προς το ΛΑΟΣ (7,7%) και το ΠΑΣΟΚ (5,6%). Αντιστοίχως, χαμηλές είναι οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ (1,9%) και τη ΝΔ (2,6%). Μικρό προβάδισμα αποκτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό: Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 36%, ο κ. Κώστας Καραμανλής 35,5%, ενώ το 25,9% των ερωτηθέντων απαντά «Κανένας». Η εικόνα είναι ελαφρά αντεστραμμένη στο ερώτημα για τον καταλληλότερο να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, με τον κ. Καραμανλή στο 35%, τον κ. Παπανδρέου στο 33% και το 29,6% στον «κανένα».Για τη ΔΕΘΕρωτήσεις έγιναν και για την εμφάνιση του Κ.Καραμανλή στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Ποσοστό 76,8% δηλώνει ότι παρακολούθησε την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου ενώ αρνητικά απάντησε το 23,2%. Το 50,8% δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ειλικρινής στις προτάσεις του για την οικονομία ενώ αρνητική απάντηση έδωσε το 49,2%.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ τοποθετούνται αρνητικά για τα μέτρα που πρότεινε ο κ. Καραμανλής για την οικονομία: Το 31,2% κρίνουν αρνητικά τις θέσεις του, το 21,1% θεωρούν λάθος τα μέτρα που προτείνει, το 18,3% δεν θεωρούν αναγκαία τα μέτρα που προτείνει και το 16,5% δεν θεωρούν ειλικρινείς τις προτάσεις του για την οικονομία. Στην ερώτηση για το εάν θεωρείτε αναγκαία τα συγκεκριμένα μέτρα, «ναι» απάντησε το 51,1% και «όχι» το 43,4%.

Στην ερώτηση ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, το 80,7% απάντησε ο πληθωρισμός και η ακρίβεια, το 33,1% την ανεργία, το 14,9% την υγεία και την περίθαλψη ενώ το 13,5% την παιδεία και την εκπαίδευση.

Στην ερώτηση πώς κρίνουν την στάση του κ. Καραμανλή, ο οποίος είπε πως αν χάσει στις εκλογές δεν θα παραιτηθεί, θετική την κρίνει το 59% και αρνητικά το 30,4%. Τέλος, το 63% θεωρεί καλύτερο για τη χώρα να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και το 33,8% μία κυβέρνηση συνεργασίας.