Οι απουσίες είναι πολλές και σημαντικές, ωστόσο η Εθνική μας ομάδα έχει και το ειδικό βάρος και την ποιότητα, για να πρωταγωνιστήσει σ' ακόμα ένα σπουδαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας και οι παίκτες του ξεκινούν τις προσπάθειές τους στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα της Πολωνίας σήμερα απέναντι στα Σκόπια (5.30μμ ΝΕΤ) και φιλοδοξούν να φτάσουν μέχρι το τέλος της... διαδρομής. "Δεν είναι μυστικό: Θέλουμε μετάλλιο", είπε ο Λιθουανός τεχνικός και πρόσθεσε "Δεν θα βρω δικαιολογίες, επειδή υπάρχουν σημαντικές απουσίες παικτών. Όταν παίζεις σε μια τέτοια διοργάνωση θέλεις το κάτι παραπάνω. Πρέπει να παλέψουμε, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι". Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι παίκτες, με πρώτο τον αρχηγό, Αντώνη Φώτση: "Κάνουμε φέτος μια νέα αρχή και θέλουμε πολύ να πετύχουμε μία ακόμη επιτυχία. Εχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Πρέπει να κερδίσουμε και τα τρία παιχνίδια της πρώτης φάσης".

Ερωτηθείς για τις προκλήσεις των Σκοπιανών, που ετοίμασαν φανέλες με τη λέξη "Macedonia", ο διεθνής φόργουορντ σχολίασε: "Εμείς παίζουμε μπάσκετ και δεν μας απασχολεί τι κάνουν οι αντίπαλοί μας έξω από το γήπεδο. Σημασία έχει να μπούμε μέσα στο γήπεδο, να παίξουμε καλό μπάσκετ και να νικήσουμε". Ο Βασίλης Σπανούλης είπε: "Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια. Είμαστε όλοι έτοιμοι.. Είναι ένα δύσκολο τουρνουά και η φανέλα που φοράμε είναι βαριά. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν θα μας επηρεάσει η κούραση και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Θα ήταν χρήσιμο, πάντως, οι αρμόδιοι να σκεφτούν και τους παίκτες. Παίζουμε πολλά ματς το χρόνο και είναι λογικό να υπάρχει κούραση και τραυματισμοί".

Αύριο (8.15μ.μ.) η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κροατία και την Τετάρτη (8.15μ.μ.) το Ισραήλ. Οι 3 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στη Βʼ φάση μεταφέροντας τα αποτελέσματά τους.

Στη Βʼ φάση θα παίξουμε - αν περάσουμε - με τις τρεις πρώτες ομάδες του Βʼ ομίλου. Στην οκτάδα προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες.