Απογοήτευση, πίκρα και οργή ήταν τα συναισθήματα στα αποδυτήρια της Εθνικής, λίγο μετά την ήττα από την Ελβετία, με τους Ελληνες διεθνείς και τον Οτο Ρεχάγκελ να «βράζουν» για τον Ντε Μπλέκερε και τη διαιτησία του...

Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε ότι η Εθνική πρέπει να επιδιώξει τη νίκη στη Μολδαβία και να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Είμαστε δεύτεροι και πρέπει να κοιτάξουμε να εξασφαλίσουμε τη δεύτερη θέση. Βέβαια μπορεί να έρθει και η πρώτη, αλλά αυτό πλέον δεν εξαρτάται από εμάς.

Γι αυτό πρέπει να βγούμε δεύτεροι. Και για να το κάνουμε αυτό το επόμενο βήμα οφείλουμε να είναι νίκη στη Μολδαβία ».

Ερωτηθείς για τη φάση της αποβολής του Βύντρα ο Ρεχάγκελ είπε: «Οι διαιτητές πρέπει να σφυρίζουν τους αγώνες και όχι να τους κρίνουν».

Ο Οτμαρ Χίτζφελντ από την άλλη πλευρά ήταν περιχαρής για τη νίκη της Ελβετίας: «Η ελληνική ομάδα αμύνθηκε σωστά και μας δυσκόλεψε πάρα πολύ αυτό. Είχαμε από την αρχή την υπεροχή, αλλά αυτό δεν έκανε εύκολο το έργο μας, ωστόσο τα καταφέραμε στο τέλος».

Σε ερώτηση για την αποβολή του Βύντρα, ο προπονητής της Ελβετίας υποστήριξε πως «ήταν μια πολύ σκληρή απόφαση για τους Ελληνες», ενώ λίγη ώρα μετά το παιχνίδι, μέσω... τρίτου ανθρώπου, είπε στον Ρεχάγκελ, παραδεχόμενος ουσιαστικά το άδικο της συγκεκριμένης απόφασης ότι «ο διαιτητής χάλασε το παιχνίδι».

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου μας: Ισραήλ - Λετονία 0-1, Μολδαβία - Λουξεμβούργο 0-0

Βαθμολογία

1) Ελβετία 13-6 16

2) Ελλάδα 12-6 13

3) Λετονία 11-6 13

4) Ισραήλ 10-9 9

5) Λουξεμβούργο 3-13 5

6) Μολδαβία 2-11 2

Την ερχόμενη Τετάρτη θα παίξουν Μολδαβία - Ελλάδα, Λετονία - Ελβετία, Ισραήλ - Λουξεμβούργο.