Σε ρυθμούς πρωταθλήματος μπαίνει από σήμερα ο ΟΦΗ που ήδη μετράει αντίστροφα για τη σέντρα στο ματς της πρεμιέρας με το Διαγόρα που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Γιʼ αυτό το λόγο άλλωστε δεν πραγματοποιήθηκε το για χθες προγραμματισμένο φιλικό με τη Χερσόνησο καθώς το τεχνικό τιμ δεν ήθελε να ρισκάρει τη χρησιμοποίηση παικτών αρκετοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού.

Η προσοχή των Παπαβασιλείου – Σηφάκη (που ήδη έχουν παρακολουθήσει σε DVD τον πρώτο αντίπαλο στο πρωτάθλημα) στη διάρκεια της εβδομάδας θα επικεντρωθεί σε θέματα τακτικής και ειδικότερα στην κατά το δυνατόν πληρέστερη ενσωμάτωση των Αγρίτη – Πέσιτς στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Άλλωστε το κομμάτι που προέχει να βελτιωθεί στην παρούσα χρονική στιγμή όπως έχει δείξει η ομάδα με τις εμφανίσεις της στα φιλικά παιχνίδια αλλά κυρίως στο ματς Κυπέλλου με τα Γιαννιτσά είναι η αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά ο αριθμός των ευκαιριών που δημιουργήθηκαν και έμειναν ανεκμετάλλευτες στο συγκεκριμένο ματς δε θα παρουσιάζονται σε κάθε αναμέτρηση, συνεπώς είναι αναγκαία η βελτίωση στο τελείωμα των φάσεων. Για τον Πέσιτς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έτοιμος 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης και μπορεί να βοηθήσει άμεσα την Κρητική ομάδα στις υποχρεώσεις της. Αυτό που απομένει είναι η πλήρης αφομοίωση της τακτικής και της γενικότερης φιλοσοφίας του τεχνικού διδύμου του ΟΦΗ που δουλεύεται εδώ και καιρό με τους υπόλοιπους παίκτες. Αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο και με τον Ανέστη Αγρίτη που από τις πρώτες του συμμετοχές με την ομάδα στην αναμέτρηση με τα Γιαννιτσά και στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στο χώρο της επίθεσης. Παπαβασιλείου και Σηφάκης έχουν κατασταλάξει κατά 80 – 90% στο βασικό σχήμα αν και υπάρχει ακόμα προβληματισμός εξʼ αιτίας του μέτρου της υποχρεωτικής χρησιμοποίησης τουλάχιστον 6 Ελλήνων παικτών στην ενδεκάδα. Στον ΟΦΗ υπάρχει σιγουριά ότι η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, ενώ υπάρχει επιπλέον ικανοποίηση για την πορεία που έως τώρα διαγράφουν οι νεαρότεροι ηλικιακά παίκτες της ομάδας στους οποίους γίνονται πάντως προτροπές για να μην παρασυρθούν και να συνεχίσουν να δουλεύουν στον ίδιο βαθμό. Χαρακτηριστικές είναι άλλωστε οι δηλώσεις του υπεύθυνου του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ Νίκου Μαχλά. «Θέλουμε να πάμε την ομάδα εκεί που πραγματικά ανήκει επιστρέφοντας στη Σούπερ Λίγκα, αλλά παράλληλα να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα που υπάρχουν. Να υπάρχει «βάθος» και να «χτιστεί» σε γερά θεμέλια».

Αγωνιστικά, αμφίβολος για το παιχνίδι με το Διαγόρα είναι ο Κοσμίν Μπαρκαουάν, ενώ σήμερα υπάρχει ρεπό για τους παίκτες.