Την ώρα που πότιζε τη μίνι φυτεία ινδικής κάνναβης που είχε φυτέψει σε δασώδη περιοχή στη Σητεία, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος της περιοχής ένας 35χρονος κάτοικος Σητείας.

Η φυτεία παρακολουθούνταν για αρκετές ημέρες και όπως παρατήρησαν οι αστυνομικοί τα δενδρύλλια δεν είχαν ποτιστεί. Οι αστυνομικοί περίμεναν να έρθει η στιγμή που θα τα ποτίσει ο άνθρωπος που τα περιποιείται και δεν έπεσαν έξω. Έτσι προχθές το απόγευμα πήγε στο σημείο όπου βρίσκεται η φυτεία στην περιοχή Καραβόπετρα ο 35χρονος για να φροντίσει τα δενδρύλλια με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Οι Διωκτικές Αρχές βρήκαν και κατέσχεσαν τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,30 μ, ένα μέτρο και 1,60 μ.

Στο χώρο της φυτείας βρέθηκε επίσης άλλο ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 0,90 εκ σε αποξηραμένη κατάσταση , το οποίο και κατασχέθηκε μαζί με τα τρία δενδρύλλια που εκριζώθηκαν από τους αστυνομικούς. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε επίσης ποσότητα 3,5 γρ ακατέργαστης κάνναβης.

Ο ίδιος κατά τη σύλληψή του δεν αντιστάθηκε, παραδέχτηκε πως η φυτεία του ανήκει και φέρεται να είπε ότι τα καλλιεργούσε για προσωπική του χρήση. Σημειώνεται ότι ο 35χρονος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν την ΕΛΑΣ.