Του Θάνου Περβολαράκη

Από τα κρεβάτια τους πετάχτηκαν έντρομοι οι κάτοικοι της λεωφόρου Κνωσού τα σπίτια των οποίων βρίσκονται κοντά στη Β ΔΟΥ όταν εξερράγη προχθές τα ξημερώματα αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι έξω από την κεντρική είσοδο.

Συγκεκριμένα, οι δράστες τοποθέτησαν εξωτερικά της εισόδου τον εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελούνταν από τρία γκαζάκια, εμποτισμένα με εύφλεκτο υλικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη.

Χθες το απόγευμα άγνωστος τηλεφώνησε στην «Ελευθεροτυπία» και ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού λέγοντας πως τοποθετήθηκε ο μηχανισμός ως ένδειξη αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο , προφυλακισμένο για τα γεγονότα του Δεκέμβρη και απεργό πείνας από τις 10 Ιουλίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν το θόρυβο της έκρηξης διαπίστωσαν τι είχε συμβεί και τηλεφώνησαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και στην Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε πυροσβέστες, οι οποίοι ανέλαβαν το έργο της κατάσβεσης.

Οι ζημιές από την έκρηξη είναι μικρές και περιορίζονται στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η ΔΟΥ. Οι ζημιές ωστόσο μπορεί να ήταν μεγαλύτερες κάτι που δεν έγινε λόγω της άμεσης παρουσίας των πυροσβεστών στο σημείο.

Άμεσα βρέθηκε στο σημείο και ο διευθυντής της Υπηρεσίας κ. Βαγγέλης Χουρδάκης

Οι Διωκτικές Αρχές στο σημείο της έκρηξης βρήκαν τρία γκαζάκια προσανάμματα και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό. Αναζήτησαν υλικό από κάμερες της περιοχής προκειμένου να διαπιστώσουν την οδό διαφυγής των δραστών.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου διενεργεί προανάκριση για το συμβάν, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες, που τοποθέτησαν το μηχανισμό και στρέφουν τις υποψίες τους προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.



Στα Χανιά

Ένοικος πολυκατοικίας εντόπισε μία σακούλα που ήταν τοποθετημένη στο περβάζι γυάλινου παραθύρου, εξωτερικά αποθηκευτικού χώρου παραλαβής και φύλαξης δεμάτων των ολυμπιακών αερογραμμών στα Χανιά και ενημέρωσε την αστυνομία.

Η σακούλα όπως διαπιστώθηκε από αστυνομικούς της ασφάλειας Χανίων περιείχε ένα αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, περιτυλιγμένο σε υφασμάτινη μπλούζα, ο οποίος δεν ενεργοποιήθηκε παρά την πρόθεση των δραστών.