Ηλίθια σκευωρία, χαρακτήρισε με χθεσινές δηλώσεις του ο Βασίλης Γκαγκάτσης τα σενάρια των Αρμενίων περί απόπειρας δωροδοκίας από ελληνικής πλευράς για το παιχνίδι του Ερεβάν.

“Δεν θα το αφήσουμε το θέμα να περάσει έτσι. Θα ζητήσουμε την εξονυχιστική έρευνα από την ΟΥΕΦΑ και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, που ενέπλεξαν τη χώρα μας σε μια τέτοια ηλίθια σκευωρία.

Ολοι είδαν πως κέρδισε η Ελλάδα σε όλα τα παιχνίδια κι εμείς τιμούμε και συγχαίρουμε για την προσπάθειά τους τόσο τον Οτο Ρεχάγκελ όσο και τους ποδοσφαιριστές μας, που απέδειξαν ότι δικαιούνται να είναι στους καλύτερους της Ευρώπης”, είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόσθεσε ότι το θέμα δημιουργήθηκε από κάποιους που θέλουν να χτυπήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ομως όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “δεν πρόκειται όμως να το πετύχουν αυτό, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι η ομάδα μας έχει τις δυνατότητες να κερδίσει και αυτό το παιχνίδι και δεν θα λυγίσει από έναν βρώμικο και ύπουλο πόλεμο.

Αλλωστε πέρα από την καταγγελία μέσω του Associated Press η Ομοσπονδία της Αρμενίας δεν κατέθεσε καμία επίσημη καταγγελία σχετικά με το υποτιθέμενο θέμα, άρα αυτό δείχνει ότι ήταν μια σκευωρία εναντίον μας.

ΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ

Ολα ξεκίνησαν την Κυριακή από ένα τηλεγράφημα του Associated Press που άναψε “φωτιές” στην Αθήνα και ανάγκασε τους ιθύνοντες της ΕΠΟ να... τρέχουν. Το τηλεγράφημα ανέφερε: “Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ητς Αρμενίας ζήτησε από την ΟΥΕΦΑ να ερευνήσει υποτιθέμενη απόπειρα Ελλήνων αξιωματούχων να δωροδοκήσουν τους γηπεδούχους πριν από το προχθεσινό ματς.

Ο Σουρέν Μπαγκντασαριάν, εκπρόσωπος της Αρμενικής Ομοσπονδίας, είπε χθες το πρωί ότι εδώ και εβδομάδες, είχαν τηλεφωνικές κλήσεις από αγνώστους, που πρόσφεραν χρήματα για να κερδίσει η ελληνική ομάδα.

Σύμφωνα με τον Μπαγκντασαριάν, ο μάνατζερ των Ελπίδων της Αρμενίας δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Ερβάρντ Σουκασιάν, πρώην διεθνή, που ζει στην Ελλάδα και ο τελευταίος του είπε ότι είχε πάρει “εξουσιοδότηση” από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να προσφέρει χρήματα για ήττα της Αρμενίας.

Ο μάνατζερ, Καρέν Αρουτουνιάν, ανέφερε το τηλεφώνημα στον Ρουμπέν Αϊραπετιάν, πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια ο Αϊραπετιάν κάλεσε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας του στα γραφεία και έκανε ένα τηλεφώνημα στον Σουκασιάν, το οποίο μαγνητοφώνησε. Ο Σουκασιάν φέρεται να προσφέρει 1 εκατ. δολάρια για νίκη της Ελλάδας.

Ο παρατηρητής της ΟΥΕΦΑ, Τομ Ρέσταλ, σύμφωνα με τον Μπαγκντασαριάν, δέχτηκε να μείνει στην Αρμενία για να ερευνήσει την υπόθεση. Ο Ρέσταλ αρνήθηκε να σχολιάσει και ο υπεύθυνος της ΟΥΕΦΑ από τη Γενεύη, Μάικ Λι, είπε ότι δεν έχει ενημέρωση για το γεγονός”.

... ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Οι Αρμένιοι πάντως συνέχισαν και χθες πάνω στο ίδιο θέμα, επιμένοντας στις καταγγελίες τους. Συγκεκριμένα ο Χοσέ Μπιλίμπιο, ένας από τους ποδοσφαιριστές της Αρμενίας στον αγώνα εκείνο αναφέρει στη “Marca” πως έγινε από κάποιον απόπειρα δωροδοκίας σε δύο συμπαίκτες του. “Ναι, έγινε μια προσπάθεια δωροδοκίας δύο παικτών από την ομάδα μας. Είχαμε μια συνάντηση πριν από ώρες για το θέμα αυτό.

Οι συμπατριώτες μου έχουν μια κασέτα και προειδοποιούσαν αρκετές ημέρες πριν τον αγώνα τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας για το γεγονός. Στην κασέτα υπήρχε κάποιος που στο όνομα της Ελλάδας ήθελε να αγοράσει τον αγώνα”, δήλωσε ο Αρμένιος διεθνής για να προσθέσει όμως ότι: “Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν εγινε κίνηση από κάποιον επίσημο.

Οπως δεν γνωρίζω και το ότι ήταν μεσολαβητής. Αυτός προσέφερε χρήματα στους συμπαίκτες μου. Προσέφερε ένα εκατομμύριο δολάρια και ήθελε να δει και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας. Εκείνος ξέρει ποιός είναι και ερευνά τις προθέσεις του”, τόνισε ο αμυντικός της ομάδας της Αρμενίας.

ΣΥΜΜΑΧΟΣ Ο ΒΑΛΕΡΟΝ

Για την υπόθεση αυτή, για την οποία κάποιοι υποπτεύονται ισπανικό δάκτυλο, η Ελλάδα βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο του Χουάν Κάρλος Βαλερόν.

Ο επιθετικός της Λα Κορούνια και της Εθνικής Ισπανίας, σε δηλώσεις του στη “Marca” τόνισε ότι “για να λεγονται αυτά πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις. Εγώ δεν πιστεύω πως έγινε κάτι.

Η Ελλάδα είναι με την αξία της στην πρώτη θέση”.