Αυτό τώρα έλειπε για να πάει…άπατος ο τουρισμός! Και νέα εκστρατεία δυσφήμισης έχει ξεκινήσει για την Ελλάδα στο εξωτερικό με αφορμή το φρικιαστικό περιστατικό της θανάτωσης σκυλιών στη Σητεία πριν μερικές μέρες. Στο Facebook, στο youtube, σε όλο το δίκτυο κυκλοφορεί ανά τον κόσμο βίντεο που έχουν φτιάξει φιλοζωικές οργανώσεις στην Ιταλία και ζητούν να γίνει μποϋκοτάζ στην Ελλάδα!

Οι φρικιαστικές εικόνες και τα βίντεο από το τελευταίο κρούσμα κακοποίησης και θανάτωσης των σκυλιών στη Σητεία έκανε τον γύρο του κόσμου και στη συνέχεια φιλοζωικές οργανώσεις έφτιαξαν ένα μοντάζ και το έβαλαν στο διαδίκτυο προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο να μην ξανάρθει διακοπές στην Ελλάδα…

Ήδη στο Facebook κυκλοφορεί και πολλά μηνύματα φτάνουν στους παραλήπτες μεταξύ άλλων και στα ελληνικά:

“σου προωθώ βίντεο που μου έστειλε φίλη από την Ιταλία και αφορά μποικοτάζ στην Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει φιλοζωικές οργανώσεις στην Ευρώπη με αφορμή την απάνθρωπη θανάτωση σκυλιών που έγινε προ καιρού στην Σητεία”.

Το βίντεο μάλιστα ξεκινάει…παραπλανητικά και δείχνει τη γνωστή διαφήμιση της χώρας μας με το σύνθημα ʽζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδαʼ και στη συνέχεια δείχνει σκυλιά που είναι στους δρόμους και εικόνες που δεν μας τιμούν καθόλου. Στη συνέχεια αναφέρεται ότι τα σκυλιά αυτά περιμένουν τους επισκέπτες στην χώρα μας, αλλά δεν είναι σίγουρο εάν είναι ακόμη ζωντανά!

Θυμίζουμε ότι το νέο φρικιαστικό περιστατικό στη Σητεία έγινε γνωστό όταν φιλοζωική οργάνωση διαπίστωσε πως αγνωστοι είχαν κρεμάσει από δέντρα σε ένα αγρόκτημα ένα χιλιόμετρο έξω από την πόλη 5 σκυλιά και τα θανάτωσαν με μαρτυρικό τρόπο.

Τα κρέμασαν με σχοινί από τον λαιμό από τα κλαδιά των δέντρων και τα άφησαν να στηρίζονται οριακά στα πίσω πόδια τους, ώσπου η κούραση και η απεγνωσμένη πάλη να ξεφύγουν τα λύγισε και η θηλιά έγινε θανατηφόρος βρόγχος...

Τέσσερα από τα σκυλιά ήταν κρεμασμένα από το ίδιο κλαδί, με αποτέλεσμα πάνω στην πάλη τους να χτυπιούνται μεταξύ τους. Οκτώ ολόκληρες ώρες κράτησε το μαρτύριό τους, σύμφωνα με τους κτηνίατρους που πήγαν στο σημείο.

Τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης κατήγγειλαν στις 14 Μαΐου τη βάναυση αυτή ομαδική δολοφονία ζώων στην Αστυνομία της Σητείας και υπέβαλαν μήνυση κατʼ αγνώστων, ενώ ανέβασαν στο Ιντερνετ μέσω του Agroschannel το βίντεο που τράβηξαν με τις απάνθρωπες σκηνές. Το περίεργο είναι ότι το αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη σε μια περιοχή της χώρας που φημίζεται για τη χαμηλή της εγκληματικότητα και την υψηλή ευαισθησία των κατοίκων της...