Με δύο νίκες που του χάρισαν τη 13η θέση ολοκλήρωσε την πορεία του στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα το 7ο ΕΤΑΔ Ηρακλείου.

Ο Νίκος Καρέλης ήταν ο παίκτης που οδήγησε τους πρωταθλητές Ελλάδας στα γήπεδα της Αττάλειας καθώς με τα τρια γκολ που πέτυχε στους δύο τελευταίους αγώνες (συνολικά έβαλε τα 8 από τα 14 του ΕΤΑΔ) βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει το Φλαμανδικό Βέλγιο (1-0) και τη Σλοβακία (2-1) χθες, καταλαμβάνοντας τελικώς τη 13η θέση σε σύνολο 25 ομάδων που συμμετείχαν στο σχολικό Μουντιάλ.

Η νίκη επί της Σλοβακίας στον αγώνα για την 13η θέση, ήταν η δεύτερη επί της συγκεκριμένης ομάδας στη διοργάνωση για το ΕΤΑΔ (με 3-0 είχε επικρατήσει στον Όμιλο).

Ο επιθετικός του Εργοτέλη σκόραρε δις μετά από ισάριθμες ασίστ του Δαμανάκη.

Το Ηρακλειώτικο συγκρότημα αγωνίστηκε με τους Σαμαριτάκη (51ʼ Παυλάκης), Πρωτογεράκη (51ʼ Γιαπεντζάκης), Κορτσινίδη, Φυτίλη, Τζανακάκη, Δωματά, (47ʼ Σταυρακάκης), Ρωμανάκη, (43ʼ Χαλκιαδάκης), Νταβιγλάκη, (38ʼ Παγκαλάκης), Καρέλη, Δαμανάκη, (58ʼ Λουλάκης), Μπουχαλάκη. Στον αγώνα του Σαββάτου το ΕΤΑΔ επικράτησε με 1-0 του Φλαμανδικού Βελγίου. Σκόρερ και πάλι ο Καρέλης στο 25ʼ με δυνατό σουτ.

Το ΕΤΑΔ αγωνίστηκε με τους: Σαμαριτάκη, Πρωτογεράκη, Κορτσινίδη, Φυτίλη, Τζανακάκη, (48ʼ Σταυρακάκης), Δωματά, Ρωμανάκη, Νταβιγλάκη, (31ʼ χαλκιαδάκης), Καρέλη, Δαμανάκη, (52ʼ Λουλάκης) και Μπουχαλάκη.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της πορείας του ΕΤΑΔ στη διοργάνωση ο τεχνικός της ομαδας Δημήτρης Βολονάκης τόνισε:

“Θα μπορούσαμε να πάρουμε μια καλύτερη θέση, την ένατη ίσως ή τη δέκατη. Ο Όμιλος μας ήταν πολύ δύσκολος και φυσιολογικά βγήκαμε τρίτοι πίσω από Ν. Αφρική και Τουρκία οι οποίες ήταν καλύτερες ομάδες. Μας στοίχισε το πρώτο ματς με την Πολωνία το οποίο έπρεπε να κερδίσουμε. Γενικά όμως τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο”.

Να σημειώσουμε ότι οι παίκτες και το τεχνικό τιμ του ΕΤΑΔ παρακολούθησαν τον τελικό της διοργάνωσης ανάμεσα στην εκπληκτική ομάδα της Κύπρου και τη Ν. Αφρική. Το ελληνικό συγκρότημα ολοκλήρωσε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο την παρουσία του κατακτώντας το τρόπαιο (κέρδισε με 4-1). Την τρίτη θέση πήρε η Αυστρία (2-1 τη Δανία στον μικρό τελικό).

Πρωταθλήτρια στα κορίτσια αναδείχθηκε η Κίνα (8-6 στα πέναλτι τη Γερμανία).