Τι συζητήθηκε στην 5ωρη σύσκεψη με όλους τους φορείς για το νέο αεροδρόμιο

“Κακήν κακώς” πήραν πίσω τη μελέτη του αεροδρομίου οι μελετητές και το στέλεχος του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Παπαγιαννάκης που βρέθηκαν χθες στη Νομαρχία, προκειμένου να ενημερώσουν τους φορείς για τα “θολά” σημεία, τις παραλείψεις και τα κενά του έργου.

Η αδυναμία των μελετητών να απαντήσουν σε καίρια θέματα που αφορούν στη μελέτη του αεροδρομίου προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των φορέων που καταγγέλλουν ότι δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνεται υπόψη ο ανθρώπινος παράγοντας στη δρομολόγηση ενός τόσο μεγάλου έργου. Η νομάρχης τους ζήτησε να πάρουν πίσω τη μελέτη και να προχωρήσουν στις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις, ενώ ο δήμαρχος Καστελίου απειλεί με δικαστικές προσφυγές, εάν δεν προστατευθούν οι οικισμοί και το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή. Στο μεταξύ εντάσεις προκάλεσε η προτροπή των μελετητών και του εκπροσώπου του υπουργείου, να γίνει αποδεκτή η μελέτη του έργου σε πρώτη φάση και στην πορεία να διορθωθούν τα όποια προβληματικά σημεία της.

Οι αντιδράσεις των φορέων ήταν έντονες, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα πρέπει να πάρει το μήνυμα πως το αεροδρόμιο θα γίνει, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει το χωροταξικό της περιοχής, θα ληφθούν μέτρα για τον ξεριζωμό των οικισμών που πλήττονται, θα προχωρήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ληφθούν μέτρα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.